Učiteljica otkrila koje fraze često čuje od roditelja: Ponekad ukazuju na problem

Foto: Pexels

INFORMACIJE su korisne da doznate od učitelja ili učiteljice kako vaše dijete napreduje u školi. To je također prilika da učitelji razgovaraju s roditeljima o svim problemima koje imaju s djetetom i daju preporuke za poboljšanje.

Danielle Lyon (38) provela je devet godina kao učiteljica engleskog jezika, podučavajući sve uzraste djece. Podijelila je neke od uobičajenih fraza koje je čula od roditelja, a koje su joj dale do znanja da postoji dublji problem.

"Moje dijete nema samopouzdanja"

Ako roditelj osjeća da je njegovo dijete sramežljivo, Lyon ističe da je važno otkriti uzrok.

"Nedostatak samopouzdanja može biti posljedica toga da dijete ne razumije materiju na satu pa je previše sramežljivo da se uključi. S druge strane, može biti i znak da dijete doživljava vršnjačko nasilje", rekla je za The Sun.

"Moje dijete je jako napredno"

Ovo je dobra stvar, ako je točna.

"Roditelji bi to mogli zaključiti ako im dijete kaže da se dosađuje u školi. Možda uči brže i lakše od svojih vršnjaka. Međutim, ponekad se dogodi da je učenik napredniji, ali to koristi kao ispriku za lijenost. U nekim slučajevima to uopće nije istina i dijete se muči savladati gradivo", napominje Lyon.

"Moje dijete se više voli igrati samo"

Roditelji često brinu ako dijete koje voli provoditi vrijeme samo, ali Lyon kaže da to obično uopće nije problem.

"U stvarnosti nema ništa loše u tome što je dijete introvertirano. Takva djeca razvijaju visoku razinu kreativnosti i mašte. Međutim, u školi, a i kasnije u životu, morat će se naviknuti na rad u timu", pojasnila je.

"Moje dijete ne priča o školi"

Lyon kaže: "Ako dijete ne razgovara s vama o školi, onda u njoj ne uživa ili nije dobro povezano s predmetom. Ako je dijete malo, možda ima poteškoća s prisjećanjem što je radilo u školi. Ako je starije, možda mu se jednostavno ne da razgovarati o školi."

Težite razgovorima o hobijima i interesima djece, kojima se djeca vesele, umjesto da je vaš fokus na ocjenama i školi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.