Trudnu suprugu posramio nakon što je otkrio da će roditi još jednu djevojčicu

Foto: Pexels

KAD otkrijete da ćete postati roditelji, kroz glavu vam prolaze brojne misli. Pitate se kako će se vaš život promijeniti, znatiželjni ste kako će mališan izgledati i počnete razmišljati o imenu. Neki od nas jedva čekaju otkriti spol djeteta, dok drugi to ostavljaju kao iznenađenje sve do rođenja djeteta.

No, iako je u redu maštati o tome da dobijete djevojčicu ili dječaka, nije u redu ono što se dogodilo jednoj mami...

Jedna je trudnica na društvenoj mreži Reddit opisala situaciju u kojoj se našla. Nakon što je otkrila da u njihovu obitelj stiže treća djevojčica, njezin suprug nije skrivao razočarenje. 

"Ja (36-godišnja žena) sam sa suprugom (38-godišnjim muškarcem) 11 godina, imamo dvije prekrasne djevojčice od tri i sedam godina", objasnila je te je otkrila borbe kroz koje su ona i suprug prošli.

"I suprug i ja puno radimo, a proteklih godinu dana bilo je teško", objasnila je: "Zatrudnjela sam i pobacila u prvom tromjesečju, to je bilo razočaravajuće za mene i mog supruga. On se oduvijek nadao sinu i bio je toliko frustriran što više nećemo imati djecu nakon što moja posljednja trudnoća nije dobro završila."

Njezin je suprug želio još jednu bebu - posebno zato što je želio dječaka.

"Suprug me počeo uvjeravati da se predomislim kako bi mogao još jednom pokušati postati otac dječaku", objasnila je.

Odgovorila mu je da na to neće pristati jer ne želi i jer se to protivi savjetima liječnika.

"Ponovno sam zatrudnjela, rečeno mi je da će to biti rizična trudnoća i da postoji još jedna šansa za pobačaj, a dodali su da sve to utječe i na moje cjelokupno zdravlje", objasnila je mama te dodala: "Moj je suprug doslovno križao dane na kalendaru, nadajući se da će prvo tromjesečje proći bez ikakvih problema."

Napisala je i da je njezin suprug počeo kupovati odjeću za dječake i dječje predmete prije nego što je znao spol djeteta.

"Odbio je ići sa mnom na naš zakazani ultrazvuk kako bi otkrio spol djeteta i rekao je da će čekati da ga nazovem s vijestima", prisjetila se.

Sve to ju je poprilično uzrujalo, a kada je otkrila da im stiže još jedna djevojčica, pokušala ga je nazvati, ali on se nije javio pa mu je poslala poruku. Kad se vratila kući, zatekla je supruga kako se igra s kćerima i bilo je jasno da nije sretan. Sve do večere nije želio razgovarati s njom, a onda je otkrio kako se osjeća. Mislio je da laže o spolu djeteta kako bi provjerila njegovu reakciju.

"Pred kćerima je rekao kako nije uzbuđen zbog još jedne djevojčice i da je želio dječaka", prisjetila se.

U tom trenutku je prešao sve granice.

"Raspravljao je o mom prethodnom pobačaju, govoreći da je to sigurno bio dječak i da sam mu uništila šansu da postane tata dječaka. Nisam se željela svađati zbog vlastite boli, ali rekla sam mu da je nerazuman jer je tako uzrujan i da bi trebao prestati sa svojim djetinjastim ponašanjem zbog nečega što ja ne kontroliram, jer me očito pokušavao okriviti", napisala je frustrirana mama.

No to ga nije zaustavilo pa se bacio u napad, pitajući je što bi on sad trebao napraviti s kupljenim stvarima te je svađu nastavljao i u idućim danima, piše Cafe Mom.

"Postalo je toliko iscrpljujuće što moram svakodnevno slušati ovo, u osnovi me samo sramoti i okrivljuje", napisala je mama.

Čak su i djevojčice primijetile koliko je njihov tata razočaran te su komentirale kako bi vjerojatno "više volio brata" kada bi ga imale.

Korisnike Reddita je pitala što bi učinili na njezinom mjestu te je li pretjerala nazvavši supruga nerazumnim. No, čini se da su svi na njezinoj strani. Dok su jedni objašnjavali kako je ionako muškarac uvijek taj koji određuje spol djeteta, drugi su zaključili kako je njezina reakcija čak i preblaga.

"Jesi li mu predložila da možda posjeti terapeuta?" pitao je jedan od korisnika, dok su drugi istaknuli da njegovo ponašanje "nikako nije dobro za njihovu vezu".

"Potaknuo vas je da se suprotstavite savjetima liječnika, riskirate svoje zdravlje i zdravlje djeteta, samo da bi on mogao dobiti dječaka? To nisu postupci muža koji vas voli. Nemate kontrolu nad svojim pobačajem ni spolom djeteta. Postupci vašeg supruga su zastrašujući. Činiti to pred djecom je užasno. Razmišljala bih o razvodu da sam na vašem mjestu", savjetovala je druga.

"Je li on inače takav? Jer iskreno, ne bih se osjećala sigurno u blizini nekoga tko se ovako ponaša", složila se i treća.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.