Tata 6-godišnjem sinu nalakirao nokte pa izazvao kritike roditelja

NEDAVNA objava tate iz Missourija na TikToku pokazala je da su rodne norme i stereotipi i dalje osjetljiva tema koja obično izaziva žestoke rasprave na internetu. Doug Weaver, otac šestogodišnjeg Finleyja i učitelj likovnog, postao je viralan nakon što je progovorio o sukobu između sina i njegovih prijatelja iz razreda koji su mu se rugali jer je imao nalakirane nokte.

Kako je ovaj tata objasnio u videu, koji ima više od milijun pregleda, njegov sin je želio nalakirati nokte preko vikenda pa su mu roditelji odlučili ispuniti želju. No nakon što se u ponedjeljak vratio iz škole, priznao je da su mu se dječaci iz razreda rugali jer je, kako kažu, lakiranje noktiju za djevojčice, na što je on samo odgovorio da ''ništa nije samo za djevojčice ili samo za dječake''.

Doug je u videu ispričao kako je sinu pokušao objasniti da će u životu uvijek sretati ljude koji će se slagati s njim, ali i na one koji će ga kritizirati.

@dougweaverart Nothing is just for boys or just for girls, y’all! #masculinity #parenting #dadlife ♬ original sound - dougweaverart

Međutim, njegovo iskustvo izazvalo je žestoku raspravu, dokazujući koliko je ljudi zapravo podijeljenog mišljenja po ovom pitanju. I dok su jedni roditelji bili na njegovoj strani komentirajući da je pametno učiti djecu od najranije dobi o raznolikosti i rodnim stereotipima, drugi su ga oštro iskritizirali.

''Znači, po tebi je sasvim u redu da dječaci nose haljine i štikle? Razumijem da ne želiš da se vršnjaci rugaju tvom djetetu, ali onda mu nemoj lakirati nokte. I gotovo'', jedan je od mnogih komentara roditelja koji se nisu složili s ovim tatom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.