Strije nakon trudnoće! Kako ih se riješiti?

Foto: 123rf
 
STRIJE se najčešće pojavljuju tijekom rasta ploda između četvrtog i šestog mjeseca, a ponekad još i od 36. do 40. tjedna. Početak stvaranja strija je pucanje kože koje često prati svrbež i peckanje. Tko u prvoj trudnoći ne dobije strije, ne mora imati jednaku sreću u sljedećoj trudnoći. U trudnoći varira i porast tjelesne težine, što pospješuje nastanak strija. Prosječno žene u trudnoći dobiju osam do 18 kilograma. Što je porast težine veći, to više raste i rizik od strija. Uglavnom stradavaju trbuh i bedra, često stražnjica i grudi. Još jedan razlog je zadržavanje vode u koži uslijed djelovanja hormona koža zadržava vodu uz istodobno smanjenje njezine rastezljivosti.
 
Da biste smanjili i korigirali strije koje su se unatoč njezi pojavile tijekom trudnoće potražite u ljekarnama proizvode koji potiču obnavljanje tkiva i sadrže aktivne sastojke potrebne za obnovu kože koja je bila izložena traumatičnom rastezanju. Kreme uvijek treba nanositi dva puta na dan, ujutro i navečer, posebno na svježe strije, da se ne pretvore u trajne. Masirajte ugroženo mjesto je nježno i dugo kako biste omogućili aktivnim sastojcima da prodru kroz kožu i pospješe cirkulaciju koja je nakon pucanja smanjena. Posebne kreme ne mogu ukloniti strije poput čarobnog štapića, ali zasigurno mogu biti manje upadljive. Također možete pokušati svakodnevno četkati kožu na ugroženim mjestima rukavicom za masažu ili spužvom što potiče cirkulaciju a samim tim smanjuje strije. Piling također pomaže, nanosite ga jednom do dva puta tjedno. 
 
Kada se povrati elastičnost, strije će se smanjiti, tekstura kože poboljšati, a njezin će ton biti ujednačeniji.
 
Postoji, relativno skup, ali učinkovit tretman. On se sastoji od kombinacije kreme sa kiselim oblikom vitamina A, manualnog tretmana iglama i CO2-lasera koji radi na principu ultra pulseva. Nakon takvog tretmana strije se smanjuju ili čak sasvim nestaju.
 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.