Slavni mame i tate dijele praktične savjete o roditeljstvu koje svi možemo koristiti

MOGLI bismo pomisliti da djeca slavnih žive udobno i da ne moraju brinuti ni o čemu. Međutim, poznati roditelji su poput običnih - mogu biti brižni i strogi. Drugim riječima, njihova djeca ne dobivaju uvijek sve servirano na pladnju.

Will Smith

Will Smith svojoj djeci daje slobodu izražavanja i prihvaća ih onakvima kakva jesu. 

"Puno puta sam, dok sam odrastao, vidio roditelje kako tjeraju dijete da bude ono što oni žele da bude. Ako je dijete hrast, neka raste kao hrast. Neću ga tjerati da bude stablo jabuke", rekao je.

Heidi Klum

Supermodel dopušta svojoj djeci da se odijevaju kako god žele sve dok se dobro ponašaju i napreduju u školi. Iako joj se njihov izbor možda ne sviđa uvijek, ipak poštuje njihove odluke.

Blake Lively

Glumica smatra da je sjajna ideja u domu imati kutiju za komentare, baš kao i u restoranima. To bi moglo roditeljima dati uvid u to što trebaju poboljšati, a djeci što mogu učiniti bolje. Vjeruje da svatko ima svoj glas i da ga treba čuti.

Elizabeth Banks

Važno je tražiti pomoć kada vam je potrebna. Elizabeth Banks jednom prilikom je izjavila: "Budite otvoreni za svaku pomoć. Mnoge mame danas osjećaju da moraju biti supermame."

Jessica Alba

Stvorite rutinu za svoju djecu, savjetuje Jessica Alba. Glumica kaže da rituali čine život lakšim i organiziranijim. U njezinom domu navečer svi odlažu pametne telefone i tablete, kupaju se i slušaju umirujuću glazbu.

Drew Barrymore

Drew je zaposlena majka pa nema priliku uvijek odvojiti vrijeme za svoju djecu. Kako bi djeca bolje razumjela njezin raspored, koristi kalendare u kojima zaokružuje dane kada je odsutna. 

David i Victoria Beckham

Par postavlja ograničenja djeci kada je u pitanju provođenje vremena ispred ekrana. Dozvoljen im je jedan sat gledanja televizije ili korištenja interneta u danu. Žele da njihova djeca više vremena provode vani, a takav pristup, kažu, koristi njihovom zdravlju i disciplini.

Gwyneth Paltrow

Nemojte se bojati ispričati. Gwyneth Paltrow kaže da priznavanje vlastitih pogrešaka može skinuti teret s vaših ramena, kao i s ramena vaše djece. Osim toga, ona voli razgovarati sa svojom djecom prije spavanja. Tako se trudi osigurati da je njihov odnos stabilan i povjerljiv.

Kate Winslet

Slavna glumica brine da se njezina djeca osjećaju dobro u svom tijelu. Kaže da sama nikada nije bila dovoljno osnažena u tom smislu. Zato danas stoji pred kćeri i gleda se u ogledalu te govori da je sretna i zahvalna što ima obline.

Mila Kunis i Ashton Kutcher

U ovoj obitelji nema hrpe božićnih poklona. Mila Kunis i Ashton Kutcher vjeruju da djeca ne cijene darove ako ih je mnogo. Ako im baka i djed donesu više od jednog poklona, ostali idu u dobrotvorne svrhe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.