Roditelji otkrili što bi voljeli da su znali prije nego im je dijete krenulo u školu

Foto: Shutterstock

PRVI dan prvog razreda osnovne škole za dijete je velika prekretnica, a za roditelje možda još i veća. Oni su potpuno svjesni važnosti tog dana, dok su djeca još premala da bi događaj doživjela u svoj njegovoj veličini.

Mirror.co.uk proveo je anketu o tome što bi roditelji voljeli da su znali prije nego što im je dijete krenulo u školu, a popis bi mogao biti vrlo koristan za sve roditelje koje to tek čeka ili su netom zakoračili u novu školsku godinu sa svojim mališanima.

Spakirajte maramice

Jedna od najčešćih grešaka bila je ta što su roditelji zaboravili ponijeti maramice kad su dijete prvih nekoliko puta vodili pred školska vrata. Većina djece potrči naprijed bez osvrtanja, a roditelji ostaju zbunjeni i izgubljeni, ali i suznih očiju.

Korištenje toaleta van svoje kuće

Još jedan problem na koji su mnogi upozorili je to da su zaboravili naučiti dijete koristiti toalet van svoje kuće. Škola je za prvašiće još uvijek nepoznato mjesto, stoga bi im korištenje školskog WC-a moglo stvoriti nelagodu i pomutnju. Jedna je mama rekla da njena kći nikad nije bila u školskom WC-u i imala je tremu oko toga pa joj je prijateljica služila kao pratnja, zbog čega su je druga djeca zadirkivala.

Steknite nove prijatelje

Mnogi roditelji rekli su da nije važno samo da njihova djeca steknu nove prijatelje već je ključno da roditelji pokušaju stvoriti nova prijateljstva među ostalim roditeljima prvašića.

Nemojte stvarati sebi nepotrebni pritisak oko školskih obroka

Većina roditelja muku muči oko toga što će svojoj djeci napraviti za školski obrok. Glavne brige su kako osigurati da bude zdrav i hranjiv svaki dan, ali boje se i osuda drugih roditelja. Iskusne majke tvrde da se svi trebaju opustiti i shvatiti da, iako je prehrana važna, povremena vrećica čipsa nije kraj svijeta.

Jedna mama je istaknula: "Htjela bih se vratiti na djetetov prvi dan škole i reći sebi da se prestanem opterećivati, da pronađem sustav koji mi odgovara, ali i da sve ne mora biti ni blizu tako teško kako zamišljam."

Neka dijete prije odlaska u školu iznosi nove cipele

Ako djetetu na prvi dan škole pripremite potpuno nove cipele, mogle bi ga nažuljati. O ovome ne razmišlja gotovo nitko unaprijed, a iskusne majke tvrde da je izuzetno važno. Djeca će poželjeti potrčati po igralištu i važno je da im je udobno. Još jedan dobar savjet o cipelama je da prve godine još uvijek imaju kopče na čičak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.