#podignimoglas DOSTA JE BILO!

Foto:123rf

#podignimoglas

POVODOM posljednje tragične situacije u kojoj je mlada majka iz Ivankova izgubila svoju bebu zbog liječničkog nemara u Vinkovačkom rodilištu, recimo konačno DOSTA lošem liječničkom postupanju prema rodiljama! Znamo da je ovakvih priča previše, kao i to da su mnoge obitelji odlučile sve to prepustiti zaboravu, nemoćne da se bore protiv sustava koji štiti liječnike, a ne majke, ali DOSTA je bilo. Ako ćemo i dalje šutjeti njihovo se ponašanje neće nikada promijeniti, posebno danas kada toliko stručnjaka odlazi iz zemlje pa se ovi koji ostaju smatraju nezamjenjivim bogovima koji se prema rodiljama ponašaju kao prema životinjama. Ma što životinjama, one najčešće imaju kraljevski tretman spram žena koje uz česte  uvrede i ponižavanja u tako delikatnom trenutku rađanja, još moraju i strepiti od tragičnog epiloga poroda za koji nitko ne odgovara. 
 
Ako nikako drugačije, dignimo svoj glas i plasirajmo takve priče u medije jer ako će glas javnosti, a posebno glas rodilja i žrtava biti glasniji, možda ćemo uspjeti barem malo utjecati na ponašanje nemarnih doktora! 
 
Ispričajte glasno svoju priču, podijelit ćemo je na najčitanijem hrvatskom portalu Index.hr i rubrici Index mame kako bi možda i na taj način pomogli žrtvama u njihovoj dugotrajnoj pravnoj bitci protiv takvih liječnika! 
 
Znamo da je takvih priča mnogo, i da je mnogim obiteljima teško o tome  govoriti, ali dok god šutimo, unatoč čvrstim dokazima koje imate u svojim papirima i nalazima, njihovi će postupci prolaziti nekažnjeni, s vječnim pitanjem - kome će i kada opet  napraviti istu grešku!
 
Želite li podijeliti svoju priču, da ne ostane samo post u raznim Facebook grupama, obratite nam se i zajedno ćemo probati da vaša priča odjekne u javnosti! Uz određeni stupanj anonimnosti, ako želite, ali s čvrstim dokazima koje ćete iznijeti u javnosti. 
 
S nadom da u Hrvatskoj više nikada, ali nikada nećemo morati čitati ovakve priče! 

 
Akcija se zasad provodi u suradnji Index mama i Facebook grupe Mame, buduće mame, od izravnih do anonimnih pitanja, a sigurno će se nastaviti i s drugim sličnim grupama i udrugama. 
 
Svatko tko ima svoju tužnu priču pomoći ćemo da izađe u javnost, radi vas, ali i radi svih drugih majki koje će tek krenuti u bolnice i da, ako nikako drugačije, i ovako skrenemo pozornost na najgore doktore u pojedinim bolnicama.

Ne želimo zanemariti ni divna iskustva, jer i takvih svakako ima, ali da žene, posebno one koje rađaju bez prisustva partnera, znaju kako se postaviti prema pojedinim "imenima stručnjaka".

Budite hrabre jer zajedno možda možemo učiniti više.
 
Prije nego je inicijativa krenula u javnost dobili smo mišljenje još jedne majke koja je zbog liječničkog nemara u istoj bolnici prije nekoliko godina također izgubila svoju bebu, unatoč normalnoj trudnoći. A unatoč čvrstim dokazima koje ima još uvijek vodi bitku za pravdu i kako danas kaže, da sam bar tada imala hrabrosti kao ova majka i izaći sa svojom pričom u javnost - mislim da bi mi bilo puno lakše u borbi koju još uvijek vodimo. 

Zato žene  budite hrabre, jer zajedno možda možemo učiniti više. 
 
A da ovo ne bi bila akcija usmjerena protiv svih liječnika - moramo naglasiti kako shvaćamo da vaš posao nije lak, da radite prekovremeno, da ste ponekad umorni i samim time razdražljivi, ali znajte - po tome ste isti kao i svaki drugi hrvatski radnik - potplaćen i premoren.
 
Vi ste sami odabrali svoju profesiju, sami odabrali svoju specijalizaciju i zato odrađujte svoj posao kako se to od vas očekuje. Vaša je odgovornost velika, to vam nitko ne spočitava, ali baš zato budite stručni, ali i budite ljudi. Jer uništiti nečiji život, ne jedan nego više njih, zato što mislite da ste dovoljno stručni - za to nema baš nikakvog opravdanja. I ako vam smeta što ženu na porodu boli, odite onda raditi negdje drugdje. Možda u mesnicu, jer žena u najdelikatnijem trenutku svog života zaslužuje prvenstveno čovjeka!

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.