Petra Nižetić objavila recept za kruh od bademovog brašna za koji ne trebate kvasac

KVASAC je posljednjih tjedana najtraženiji proizvod na svijetu. Ako ga niste sami uspjeli pripremiti, a u trgovini su rasprodane sve zalihe, ne trebate očajavati. Postoje brojni recepti za beskvasni kruh, a jedan od njih objavila je i modna blogerica Petra Nižetić.

Ona je u nedostatku brašna krenula improvizirati i tako je nastao kruh od bademovog brašna.

“Ne treba mijesiti, nema kvasca i gotov je za 45 min. Da se razumijemo, nije klasičan kruh, ali je toliko ukusan uz namaze za doručak i fino varivo da je nama nestao za 3 dana i tako već triput”, napisala je Petra pa podijelila recept.

Sastojci:

300 g bademovog brašna
100 g Tapioka brašna (kokosovo, integralno ili brašno po želji)
prašak za pecivo
dva jaja
prstohvat soli
1/2 dcl maslinovog ulja
lanene i sezamove sjemenke
grubo usitnjeni orasi ili masline 
mlaka voda 

Postupak

Upalite pećnicu da se zagrije na 200 stupnjeva. Sve sastojke umijesite rukom u velikoj posudi uz lagano dodavanje mlake vode, dok ne vidite da se sve fino sjedinilo (ni previše rijetko ni pretvrdo).

Smjesu ubacite u manji kalup (koji ste prethodno namastili) i stavite peći na 30-40 minuta. Probajte čačkalicom je li gotov. 

“Kruh zamotan u krpi može trajati i do sedam dana, a može se i zamrznuti”, napomenula je Petra i svima poželjela dobar tek.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.