Pet posebnih imena za dječake rođene u jesen

Foto: Unsplash

U Hrvatskoj odabir imena za novorođenče često odražava ne samo obiteljsku tradiciju već i sezonske karakteristike. Predstavljamo vam neka od muških imena koja su kao stvorena za dječake rođene u jesen.

Vid

Ime Vid slavenskog je porijekla, što znači "onaj koji vidi", simbolizira mudrost i jasnoću, baš kao jesensko nebo. Osim u Hrvatskoj, popularno je i u ostalim slavenskim zemljama.

Lovro

Inspiriran svetim Lovrom, zaštitnikom vinogradara, ime Lovro odražava bogatu jesensku berbu. Ovo je ime popularno u Hrvatskoj, ali i u Sloveniji te Italiji.

Branimir

Branimir, kombinacija starih slavenskih riječi "braniti" i "mir", nosi snažnu simboliku zaštite što odražava potrebu za sigurnošću tijekom hladnijih mjeseci. U Hrvatskoj je to ime s dubokim povijesnim korijenima.

Dubravko

Ime Dubravko dolazi od riječi "dubrava", što znači šuma, i zato je posebno vezano za jesen kada šume poprimaju zlatne nijanse. Osim u Hrvatskoj, ime je prisutno i u Bosni i Hercegovini.

Marin

Iako je češće povezano s morem, ime Marin u jesen dobiva posebnu dimenziju jer simbolizira dubinu i tajnovitost, baš kao i morske dubine. Popularno je duž cijelog Jadrana.

Dječaci koji nose ova imena često odražavaju karakteristike koje imena nose: mudrost, zaštitnički duh, mirnoću i snagu. Jesen je doba kada se roditelji često odlučuju za imena koja imaju dublje značenje, reflektirajući tako nade i želje koje imaju za svoje novorođenče.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.