Penelope Cruz objasnila kako joj obiteljski život utječe na odabir filmskih projekata

Guliver Image

OTKAKO je debitirala na ekranima kao tinejdžerica u filmu Jamón, Jamón 1992., Cruz, sada 47-godišnjakinju, kritičari su prozvali "božicom ekrana", s jednim osvojenim Oscarom i ukupno tri nominacije. Ona je jedina španjolska glumica koja je kući ponijela najprestižniju filmsku nagradu.

Novinarka CBS Newsa upitala je: "Tijekom posljednjih nekoliko godina snimili ste manje holivudskih filmova, a više filmova ovdje u Španjolskoj. Je li to kreativna, umjetnička preferencija?"

Cruz je odgovorila: "To je i zato što ovdje odgajam svoju djecu. Naravno, to me tjera i da odbijem puno toga, a ove godine s njima su toliko važne da ne želim ništa propustiti u njihovom odrastanju."

Njezin novi film, Paralelne majke, govori o majčinstvu, s nekim čudnim preokretima, a Cruz je već osvojila nagradu za najbolju glumicu na Venecijanskom filmskom festivalu.

Film priča priču o Janis i Ani, dvjema trudnicama koje se nađu u istoj bolničkoj sobi, očekujući rođenje svoje djece. Žene se ne poznaju, a obje su zatrudnjele igrom slučaja i nisu u vezama.

Janis, koju glumi Cruz, sredovječna je žena koja jedva čeka roditi i vrlo je uzbuđena, a Ana je adolescentica, uplašena i traumatizirana. Janis je pokušava ohrabriti, a riječi koje će razmijeniti u nekoliko sati prije poroda rezultirat će neočekivanom povezanošću među njima. 

Situacija se dalje razvija u smjeru koji će promijeniti život ovih žena zauvijek.

Radi se o njenoj sedmoj suradnji sa španjolskim redateljem Pedrom Almodóvarom, koji je ulogu napisao baš za nju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.