Ovo su najmanje popularna imena za bebe u 2022. godini

Foto: Shutterstock

STRUČNJACI pri organizaciji Bella Baby saželi su popis najmanje popularnih imena za bebe u 2022. godini, koristeći podatke iz Baby Name UK-a i Google Trendsa u svom istraživanju.

Na vrhu popisa je ime Angela, čija popularnost značajno opada od 90-ih, kao i ime Kobe. Slijede ih Kimberley, Alexa, Jeffrey i Nigel.

"Za očekivati je da neka imena s vremenom počnu izlaziti iz mode ili popularnosti, bilo da se radi o asocijaciji na ime ili samo o tome da se toliko pretjerano koristi da novi roditelji razviju otpor prema njemu", objasnili su stručnjaci za The Sun.

"Iako će neka imena uvijek biti omiljena i vječna, postoje i neka za koja ne biste očekivali da će ih ljudi zavoljeti, ali takva je priroda odabira imena za bebe", dodali su. Čini se da ni Stuart, Chad, Gary i Bill ne impresioniraju mlade roditelje, kao ni Ashton ni Graham. Nicole, Ashley, Lorraine, Kristin i Suzanna također se slabo koriste za novorođenčad u 2022. godini, a stručnjaci kažu da vjeruju da bi se popis već sljedeće godine mogao promijeniti, ako je suditi po brzini izmjenjivanja trendova.

Što se tiče imena koja postaju sve popularnija, Lily i Muhammad okrunjeni su brojem 1, potisnuvši prethodne favorite Oliviju i Nou, prema Baby Centeru. Jack, Theo, Leo i Oliver slijede najpopularnija imena, kao i Amelia, Sophia i Ava.

Stručnjaci iz Baby Centera primijetili su da su neka imena zaradila veću popularnost zahvaljujući serijama i filmovima, a primijećeno je da je interes porastao za imena poput Robin, Maxine, Elle, Mike, Billy i Steve, koja su ušla među 100 najpopularnijih zahvaljujući Netflixovoj seriji Stranger Things.

Ranije ove godine istraživači obiteljske genealoške tvrtke FindMyPast postavili su hipotezu o ponovnom rastu popularnosti imena za bebe iz 20-ih godina prošlog stoljeća, a njihova su predviđanja ispala jezivo točna. Arthur, Freddie, Archie i Isaac bili su među popularnijim imenima, prema Baby Centeru, uz Iris i Adu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.