Ovo je fenomenalno: Igračka od papira koja je bolja i od kaleidoskopa!

Foto: PaperToys
 

MNOGO je načina kako od papira napraviti igračke - posebno ako se samo sjetimo milijun kombinacija origamija, no pronašli smo nešto što je vrlo jednostavno za napraviti, a rezultat je čisto oduševljenje. Može se napraviti i od tvrđeg papira kako bi igračka bila izdržljivija jer vjerujemo da će se ona od papira brzo "potrošiti". Igračka je toliko fenomenalna jer različitim pokretma otkriva mnogo različitih lica i oblika, tako da će u njoj sigurno uživati i djeca i mame i tate, a doista je jednostavna za napraviti. 
 
Ima čak i brojnih uzoraka koji se mogu isprintati, možete ih printati bez boje pa sami bojati i naknadno, da bi je učvrstili, zalijepiti na tanji karton. Možete od nje činiti što god poželite, a kako je riječ o fenomenalnoj fori svakako ih možete napraviti više i za Božić te pokloniti svima koje znate. 
 
Nazivaju ga flexagon po geometrijskom liku, no kada ga napravite shvatiti ćete da su njegove mogućnosti višestruke. 
 
Te odlične modele koji se mogu izraditi od papira osmislili su studenti Princetona još davne 1939. godine, a godinu kasnije kada je o njima izašao članak u časopisu The Scientific American, postali su planetarno popularni. Ako dosada niste shvatili - riječ je o nečemu poput kaleidoskopa u kojem smo i mi uživali kao klinci, no nije nam padalo na pamet da nešto slično napravimo sami s budžetom od nula kuna. 
 
I nije samo o flexagonu riječ, ima još dosta sličnih oblika od kojih možete napraviti različite fenomenalne igračke, a tu možete naći i brojne instrukcije i savjete kako ih napraviti. 


 
Toliko je dobar da je čak uzalud  i opisivati ga riječima kada vam video pokazuje baš sve što trebate znati: 
 
Uživajte u videu:

 
 
A ovdje možete pronaći uzorke za printanje: prazni bez bojau bojama
 
 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.