Ovi znakovi pokazuju da ste roditeljima omiljeno dijete

Foto: Shutterstock

IAKO to nevoljko priznaju, roditelji imaju favorita među svojom djecom. To nije nešto što će reći naglas i često tvrde da jednako vole svoju djecu, ali jednom se uvijek češće povjeravaju, radije s njim razgovaraju i upijaju njegove savjete. Evo nekoliko znakova koji jasno daju do znanja da ste roditeljima omiljeno dijete.

Rijetko ili nikad vas ne grde

Iako je nemoguće pobjeći od gnjeva roditelja kada pogriješite, lakše ćete se izvući ako ste favorit. Roditelji rjeđe kažnjavaju dijete koje preferiraju ili ga rijetko ili nikad ne grde zbog svađe s braćom i sestrama. Umjesto toga, provlače se s upozorenjem.

Vaš datum rođenja im je zaporka

Umjesto da mobitel ili laptop otključavaju nasumično odabranom lozinkom, neki roditelji biraju datum rođenja omiljenog djeteta. 

Gotovo uvijek vas pitaju za savjet

Ako roditelj od vas traži savjet, nema sumnje da vas smatra osobom od povjerenja i da ste mu favorit.

Kad razgovaraju s vama, imaju nježniji ton

Bilo da je riječ o razgovoru oči u oči ili telefonom, ako ste omiljeno dijete svojih roditelja, oni će vjerojatnije imati nježniji ton glasa.

Svima govore o vašim postignućima

Ako se roditelj hvali vašim uspjesima i postignućima, nema sumnje da se ponosi vama. Ako to ne čini kada su u pitanju vaša braća i sestre, jasno je da ste vi omiljeno dijete u obitelji.

Braća i sestre se udaljavaju od vas

Ako ste bliski s mamom i tatom, odnos s braćom i sestrama može biti potpuno suprotan. Kada braća i sestre misle da ste roditeljima omiljeno dijete, kada vide da dijelite tajne, bojat će se išta reći vama jer će vjerovati da postoji velika šansa da ih tužite mami i tati.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.