Ovi slavni roditelji odgajaju svoju djecu po strogim pravilima

Foto: EPA

NEKE slavne osobe svoju djecu obasipaju dizajnerskom odjećom i putovanjima po svijetu, dok drugi imaju stroga pravila i ne žele ih učiti da uspjeh i novac padaju s neba.

Slavni roditelji suočavaju se s istim izazovima kao i ostali. Kim Kardashian požalila se da njezina djeca često ne žele ići spavati na vrijeme, blizanci Jennifer Lopez moraju se dobro ponašati kako bi mogli koristiti mobitele, dok Victoria i David Beckham inzistiraju na pristojnom ophođenju.

Prema neprofitnoj organizaciji The Child Mind Institute, djeca moraju naučiti poštivati granice kako bi društveno i emocionalno napredovala, a provođenje pravila potiče zdrav razvoj. Osim toga, što više djeca uče na svojim pogreškama u sigurnom kućnom okruženju, to će se bolje snaći u preprekama u stvarnom svijetu.

Sarah Michelle Gellar i Freddie Prinze Jr.

"Jako smo strogi, ali ne vjerujemo u vikanje. Moja mama je vikala na mene, ja na svoju djecu nikad nisam", rekao je Freddie Prinze Jr. za Us Weekly u prosincu 2021.

Prinze i Sarah Michelle Gellar roditelji su djevojčice Charlotte (10) i dječaka Rocca (9). Njihova djeca znaju da ne smiju kršiti pravila.

"Prijateljstva dođu i prođu. Svojoj djeci cijelo vrijeme govorim da je obitelj vječna", dodao je Prinze.

Ashton Kutcher i Mila Kunis

Osim što vodi svoju djecu na kampiranje kako bi ih naučila domišljatosti i snalažljivosti, Mila Kunis u The Late Showu priznala je da djeci ograničava materijalne stvari i oblači ih u second-hand odjeću.

Victoria i David Beckham

2015. godine Victoria Beckham za Good Morning America rekla je da ona i suprug uvijek inzistiraju da su im djeca pristojna. 

"Uvijek smo bili strogi. Imaju sjajne manire. Uvijek kažu "molim" i "hvala" i mislim da je to jako važno", pojasnila je Victoria.

Madonna

Madonnina najstarija kći Lourdes nedavno je izjavila da njezina majka nije bila jednostavna.

"S njom nema milosti. Ali mislim da je ona vidjela svu tu djecu poznatih i rekla da ne želi da njezina djeca budu takva. Moja mama me kontrolirala cijeli život i htjela sam postati neovisna čim sam završila srednju školu", ispričala je.

Jessica Alba

Glumica, ujedno i majka troje djece, za časopis Parenting kaže da je stroga.

"Mislim da je to zato što sam i sama bila zločesto dijete. Uvijek sam testirala svoje roditelje", navela je.

Kim Kardashian

U braku s Kanyeom Westom, Kim Kardashian dobila je četvero djece. Stoga nije tajna da ima pune ruke posla. 

"Radim na tome da budem stroža i govorim ne, posebno kada je u pitanju spavanje. Rijetko ih uspijem sve srediti na vrijeme, ali kako je North postala starija, puno mi pomaže oko mlađih", pojasnila je za Parents Magazine.

Jennifer Lopez

Jennifer Lopez s bivšim suprugom Marcom Anthonyjem dijeli blizance Emme i Maxa. Dvojac dobrim ponašanjem preko tjedna mora "zaraditi" gadgete.

"Oni ne mogu koristiti tablete ili igrati videoigre preko tjedna. Tada je vrijeme za školu, a ja očekujem da budu dobri učenici. Ako ih zasluže, nedjelja je dan za igru", istaknula je pjevačica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.