Ovako se spremaju igračke

Foto: 123rf

IMAJU I oni svojih svjetlijih dana, to svakako, ali kada je u pitanju pospremanje igračaka više od 90 posto djece napravit će isto. Zagunđati, zaplakati, reći neću, pronaći milijun razloga zašto baš sada ne bi pospremali igračke, a čak i kada ih nekako uspijete moralno podmititi očekivat će da tu groznu radnju pospremanja, ako ništa drugo, onda barem radite zajedno s njima. 
 
Mustre male - jer u vrtiću im kolektivno pospremanje igračaka nije stran pojam. Tete čak često znaju reći da djeca vrlo rado pospremaju igračke. Zato što to rade zajedno. Zato što ih pospremaju nekoliko puta dnevno pa su na to navikli. Zato što ih pospremaju da bi što brže izašli van.
 
A kod kuće im se najčešće nudi ona ne baš atraktivna alternativa - pospremanje igračaka prije spavanja. Ajme, postoje li gore radnje za dijete od te dvije. Pospremanje pa  spavanje - ne-ne! Još ako im dodamo i pranje zubi možemo si samo postaviti jedno pitanje: Kako djeca mogu preživjeti takav horor? Još k tome svaku večer? 
 
Savjet je stoga da se tom problemu doskoči kao da je riječ o kvantnoj fizici - s puno promišljanja i još više mudrosti, jer ako ćemo realno, pospremanje igračaka je globalni problem koji uvelike muči i djecu i roditelje. Diljem svijeta! 
 
Mame koje imaju savršen recept i super poslušno dijete - rijetke su kao i bijela duga, a ako ih pitamo kako postižu da njihova djeca uvijek i bez pogovora pospreme igračke nakon igranja ili prije spavanja, svaku večer - vjerojatno će reći - priznajem, malo pomognem i ja. 
 
Pospremanje je zaista lakše u dvoje, uz animiranje djeteta tko će brže, tko će bolje i to je vjerojatno najbolji način da se igračke spreme na svoje mjesto u normalnom vremenskom periodu.
 
Ako djeca pritom nisu brza onako kako ste zamislile, vjerujte - niste jedine jer postoji nešto što bismo mogli nazvati dječjom sposobnošću za spremanje igračaka, a pitanje je samo jeste li, drage mame, spremne to prihvatiti. 
 
Jer djeca u velikoj većini čine upravo ovo:  
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.