Ovakav će biti naš prvi Majčin dan!

Foto: 123rf

AKO POŽELITE danas ili bilo koji drugi dan napisati pismo kojom ćete odati počast svom djetetu, neka vam ovo pismo bude inspiracija. 

Draga moja bebice; 

Ovo je moj prvi, ups - naš prvi Majčin dan. Prije sam obožavala svaku prigodu da proslavim - sebe. Obožavam rođendane, obožavam Dan žena, obožavam poklone i nikada mi nije bio problem biti u centru pažnje. Ali znaš što, danas jednostavno ne mogu reći - ovo je moj dan - jer iskreno, baš i nisam jedina koja je zaslužna za to. Ovaj dan ne bih uopće ni imala da nije tebe, jer ti si osoba koja me učinila majkom. Zato ovaj dan nije posvećen samo meni. On je posvećen - nama.  

Prije nego što si rodio, nosila sam te ispod svog srca punih devet mjeseci, a na dan kada si stigao, kada smo se napokon sreli - to je također bio trenutak posvećen samo nama. Naravno, i tata je bio tamo, ali moje su ruke, znojne, umorne i željne, bile te koje su te prve zagrlile. Bile su tu moje gole grudi na kojima si, za svoj prvi životni zadatak, morao počiniti,  a moje je srce bilo ono koje je reguliralo tvoje. 


 
Naredne tjedne tvog života grlili su te mnogi. I mazili su te mnogi. Ali ja sam bila ta koja je bdjela nad tobom sve to vrijeme i hranila te da rasteš. I dalje je sve to bilo samo moje i tvoje. 
Došlo je vrijeme da su te hraniti mogli i drugi, ali i dalje sam ja bila ta koja je s tobom boravila, koja ti je čitala, s kim si se najviše igrao. Ja sam bila ta koja je prva uočavala svaku promjenu - tvoj zagrljaj koji je bio sve nježniji i sve čvršći. I opet smo to najčešće bili ja i ti. 
 
Protekli su mjeseci i ja sam se morala vratiti na posao. No, iako su te tada drugi čuvali i provodili to vrijeme s tobom, ja sam i dalje bila ta koja je za tvojim društvom najviše čeznula. Ja sam bila ta koja je svako poslijepodne i svaku noć bila uz tebe. Ja sam bila ta koja je u svako gluho doba noć, dok su oko nas svi još spavali, bila uz tebe. Sam ja. I ti. 
 
A onda je i ta noć postala sve duža. Počeo si spavati bez buđenja, i iako mi je bilo drago što konačno mogu odmoriti, ja sam plakala. Više me nisi trebao u tim samo našim trenucima. 
Plakala sam jer sam spoznala da rasteš i da si počeo pokazivati želju da budeš malo samostalniji. Više me nisi trebao baš toliko. Više nisi bio moja mala, mala beba.
 
Uskoro me više nećeš trebati da te nosim. Krenut ćeš u svijet puzeći, hodajući, uskoro i trčeći. Kada ću te pokušati stisnuti jako uz sebe, počet ćeš se izvlačiti, željan svijeta kojeg tek trebaš istražiti. Uskoro me više nećeš trebati da ti mijenjam pelene u uživam u tom ritualu. Više me nećeš trebati da te presvlačim. Uskoro ćeš sam birati što ćeš odjenuti. Nećeš me uskoro više trebati ni da te hranim, da ti čitam, tražit ćeš društvo druge djece za igru. 
 
Proletjet će godine i postat ćeš svoj, krenut će škola, prijatelji, postat ćeš samostalan i željan dokazati mi da možeš sam. Bez mene. Samo ti. I s druge strane - samo ja. 
 
Zato ću ovaj Majčin dan, naš prvi Majčin dan, biti tu samo za tebe. Neću odmarati, neću raditi, neću misliti ni na što drugo osim na tebe. Bit ću tu, držat ću te čvrsto, čvrsto. Danas ćemo cijeli dan biti samo ti i ja. 

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.