Otkriveno što statistika kaže o seksu nakon porođaja

Foto: 123RF

MNOGI roditelji se pitaju kada će ponovno imati seksualni život kao prije djece i hoće li uopće. Ako je vjerovati spisateljici Tracey Cox odgovor je: ''Hoćete i brže nego što mislite.''

Naime, Cox je za Daily Mail sažela statističke podatke koji, kaže, variraju, ali daju uvid u to što žene i muškarci mogu očekivati nakon što postanu roditelji.

Tijekom trudnoće teško je predvidjeti koliko će seksualni život biti bogat. Neke žene tijekom devet mjeseci trudnoće osjećaju želju za seksom, dok druge ne pokazuju ni najmanji interes. 

Čak 60 posto majki je za anketu portala Made for Mums izjavilo da im se seksualni nagon promijenio u trudnoći. Njih 47 posto kaže da je bio znatno manji, a kod 20 posto se povećao, posebno u drugom tromjesečju.

Sedam tjedana nakon porođaja je vrijeme kada se većina parova prvi put odluči zabaviti pod plahtama. Neke žene pričekat će tri mjeseca, a postoje i one koje odlučuju apstinirati godinu dana.

Četiri mjeseca nakon porođaja parovi, u prosjeku, vode ljubav koliko su to činili i tijekom trudnoće.

Nakon šest mjeseci, većina to čini tri do pet puta mjesečno.

Godinu dana potrebno je da seks ponovno postane ugodan kao i prije, iako mnogi tvrde da i dalje nije jednak kao dok nisu imali djecu.

U istom tom periodu, 95 posto ispitanih parova je odgovorilo da i dalje seks prakticiraju manje u odnosu na vrijeme prije začeća.

U razdoblju od pet godina nakon porođaja, libido majki je i dalje nizak. Istraživanje provedeno među 11 tisuća žena i muškaraca u dobi od 16 do 44 godine otkrilo je da majke djece stare između tri i pet godina osjećaju najmanju želju za seksom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.