Oca i kćer uklonili s leta jer ona nije htjela sjediti na svom sjedalu

Foto: Shutterstock

CHRISEAN Rose poveo je svoju dvogodišnju kćer na vikend u Orlando na Floridi. Nakon što su se dobro proveli i krenuli kući, ukrcali su se na let, ali djevojčica nije htjela sjesti na svoje sjedalo, o čemu je Rose izvijestio pratitelje na Instagramu.

Malena je bila nervozna tijekom polijetanja, a tata ju je bezuspješno pokušavao utješiti

Sve je završilo tako da su naposljetku uklonjeni s leta, a cijelo iskustvo Rose je opisao u svojoj objavi: "Ovaj najdivniji vikend tate i kćeri završio je tako što smo oboje uklonjeni s leta iz Orlanda za Atlantu", napisao je Rose u objavi na Instagramu, podijelivši i snimku situacije. "Sve zato što je bila previše nervozna da sjedi na svom sjedalu tijekom polijetanja i htjela mi je sjesti u krilo", razočarano će Rose.

Dalje je opisao da je pokušao objasniti stjuardesi da mu kći leti prvi put i da se uplašila, ali mu je rečeno da je spusti na njeno sjedalo unatoč tome što plače.

Morala je intervenirati i policija

"Cijelo iskustvo bilo je vrlo obeshrabrujuće i jako su loše postupali s nama. Od agresije osoblja do toga što su mi odbijali dopustiti da postavljam pitanja. I povrh svega, nakon što su nas izbacili, odbili su nam dati naša kolica. Policajci koje su pozvali da me ‘uhapse’ na kraju su me branili i tražili da prestanu i da mi vrate kolica", napisao je na Instagramu.

Glasnogovornik aviokompanije kojom su letjeli potvrdio je u izjavi za Romper da su muškarac i dijete uklonjeni iz zrakoplova. "Na nedavnom letu koji se pripremao za polijetanje iz Orlanda za Atlantu putnik je obaviješten da njegovo dijete mora biti vezano na vlastitom sjedalu prije polijetanja", rekao je. "Zahtjev naše aviokompanije je da svi putnici stariji od 24 mjeseca moraju biti vezani na vlastitom sjedalu za polijetanje i slijetanje. Roditelj je odbio poslušati zahtjev i stoga je zamoljen da izađe iz zrakoplova s djetetom. Kod nas je sigurnost na prvom mjestu", zaključio je glasnogovornik.

WSB-TV, televizijska postaja u Atlanti, izvijestila je da Roseova kći ima 25 mjeseci. U objavi na Instagramu Rose je rekao da nema problema s ovom politikom, ali da je bio uznemiren načinom na koji se postupalo sa situacijom. "Moj problem nije s politikom jer u potpunosti razumijem propis, već s načinom na koji sam bio tretiran, diskriminiran i kako mi je prijećeno uhićenjem", napisao je.

Otac je rekao da nije imao isti problem kad je letio drugom kompanijom nakon spornog događaja

Letenje s djecom je notorno teško, toliko da je tamošnje ministarstvo prometa nedavno izdalo obavijest zrakoplovnim kompanijama da prestanu naplaćivati roditeljima opciju sjedenja pored svoje djece do 13 godina. "Bebe ne razumiju politiku", rekao je Rose za WSB-TV.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.