Nikad nije kasno: Ove poznate žene prvi put su postale mame nakon 40. godine

Foto: EPA

GLUMICA Hillary Swank tijekom nedavnog intervjua u emisiji Good Morning America objavila je sretnu vijest: trudna je i nosi blizance. Tako će ova poznata glumica prvi put postati majka, i to u 49. godini. No, ona nije jedina koja se odlučila na kasno majčinstvo. Sve veći broj žena odlučuje imati djecu kasnije u životu.

Neke žene najprije se fokusiraju na izgradnju karijere i osiguravanje financijske stabilnosti prije nego što imaju djecu, dok druge nisu pronašle pravu osobu za osnivanje obitelji pa to odlučuju napraviti same oplodnjom in vitro. Donosimo vam popis drugih slavnih dama koje su postale majke u kasnim četrdesetima i ranim pedesetima.

Cameron Diaz

Kasno majčinstvo ima impresivne prednosti, a Cameron Diaz je idealan primjer za to. Njezina priča mogla bi promijeniti mišljenje ljudi koji su sumnjičavi prema trudnoći nakon 40. U prosincu 2019., slavna glumica i njezin suprug Benji Madden postali su roditelji. Vijest je eksplodirala na internetu i postala popularna tema razgovora o kasnom majčinstvu. Diaz je dala nadu ženama koje su odustale od pokušaja da dobiju dijete. 

Iako glumica nastoji zadržati za sebe kako je ostala u drugom stanju, bliski prijatelji otkrili su da je par pokušavao zatrudnjeti par godina prije nego što su dobili kćerkicu imena Raddix. Diaz je priznala da joj je vrijeme koje provodi s kćeri kao da je u raju. Pokušava uživati u svakom trenutku jer "svaki dan nosi skokove, a Raddix zbog toga nije ista beba koja je bila jučer".

Nicole Kidman

U dobi od 24 godine Nicole Kidman doživjela je spontani pobačaj dok je bila u braku s Tomom Cruiseom. Nakon toga par se odlučio na posvajanje te su postali roditelji dječaka i djevojčice.

Međutim, 2008. godine glumica je rodila svoju prvu biološku kćer u dobi od 40 godina. Iako joj je bilo rečeno da šanse za začeće iznose samo 2 posto, ona je dobila dijete sa suprugom Keithom Urbanom. Par je drugu kćer dobio pomoću surogat-majke.

Brigitte Nielsen

Danska glumica i model rodila je svoje peto dijete u dobi od 54 godine. Izjavila je da joj trudnoća nije bila laka. "Nakon što sam rodila, došla sam k sebi tek za dva i pol tjedna", rekla je.

Janet Jackson

Popularna pjevačica Janet Jackson rodila je sinčića Eissa Al Mana s navršenih 50 godina. Tada je odlučila da će se odmoriti od turneja i u potpunosti posvetiti obitelji te majčinstvu, a nekoliko mjeseci prije poroda čak je i pozirala za časopis People s trudničkim trbuhom.

''Blagoslov je što sam uopće uspjela zatrudnjeti i sretna sam što ću se napokon posvetiti majčinstvu. Oduvijek sam sanjala o tome da budem majka, a sada će se to i dogoditi'', rekla je tom prilikom Jackson.

Meryl Streep

Oskarovka je 1991. godine rodila svoje četvrto dijete, samo 10 dana prije nego što je navršila 42 godine. O svom obiteljskom životu otvorila se rekavši: "Majčinstvo, brak, to je balans."

Laura Linney

I američka glumica Laura Linney postala je majka u kasnijoj dobi, točnije sinčića Bennetta rodila je u 49. godini. ''U prvoj godini nakon što sam postala majka otkrila sam mišiće na licu koje nisam prije upotrebljavala. Kada sam gledala u svojeg sina, smiješila sam se kao nikad. Moje lice je stalno bilo bolno od smijanja, što je uistinu nevjerojatno'', otkrila je jednom prilikom Linney za časopis People.

Kim Basinger

Glumica je svoje jedino dijete s tadašnjim suprugom Alecom Baldwinom rodila u 41. godini. Njihova kći Ireland danas ima 26 godina i čini se da će krenuti stopama svojih slavnih roditelja.

Beverly D'Angelo

U 49. godini američka glumica Beverly D'Angelo postala je majka blizanaca - dječaka Antona i djevojčice Olivije. Otac blizanaca je njezin tadašnji partner, također poznati glumac Al Pacino.

Lucy Liu

Slavna glumica uspjela je na poslovnom planu, a u privatnom životu željela je više. I tako je s 47 godina postala majka dječaka Rockwella. Dijete je dobila procesom gestacijskog surogat-majčinstva, koje uključuje spajanje stanica para koji želi dijete te in-vitro stvaranje zametka koji se unosi u maternicu surogat-majke. U ovom slučaju je surogat-majka samo tijelo koje izvodi porod, a par je u potpunom srodstvu s djetetom i doslovno su mu roditelji.

Sedmogodišnjeg sina odgaja kao samohrana majka. Vrlo joj je važna obiteljska tradicija. To trenutno uključuje rano ustajanje kako bi svom sinu pripremila doručak i započinjanje dana razgovorom o njegovim snovima i rasporedu za taj dan.

Halle Berry

Poznata glumica i oskarovka Halle Berry imala je 41 godinu kada je sa sada već bivšim partnerom Gabrielom Aubryjem dobila svoje prvo dijete, kćer Nahlu. Kasnije je rodila i drugo dijete, sina Macea, u dobi od 47 godina, a za medije je izjavila kako je čekala da se u njezinom životu poslože posao i karijera kako bi se u potpunosti mogla posvetiti majčinstvu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.