Neobična, ali jako lijepa imena koja znače nove početke

Foto: Instagram 

NOVA godina, novi počeci..., a ako tome dodamo i nove bebe, koje mnogi očekuju ovih dana, tad je red da otkrijemo i neka slatka imena koja znače baš to - nove početke. 

Imena smo prikupili iz cijelog svijeta pa ako svojoj bebici, koja je možda već rođena s prvim danom ove godine, još niste odabrali ime, možda vam ove ideje pomognu.  

Curice

Asha  

Asha je poznato indijsko ime koje znači nadu ili želju te je u potpunom skladu s novogodišnjim željama, odlukama te najboljim počecima.  

Garnet   

Garnet je engleski naziv za granat, dragi kamen divne (obično) crvene boje koji je u svijetu već davno poznat kao kamen rođenih u siječnju. Zato savršeno pristaje ideji imena za djevojčice rođene u prvim danima godine.  

Dawn (Zora)  

Slično kao što zora simbolizira novi dan, ime može označiti početak nove godine i novog života.  

Zara 

Ovo je popularni arapski naziv za zoru, a samo ime već je prilično moderno i prekrasno.

Camellia (Kamelija) 

Osim što je riječ o raskošnom cvijetu, kamelije su usko vezane za japansku tradiciju jer je taj cvijet njihov simbol prvog mjeseca u godini.  

Dječaci:  

Felix 

Felix je latinski naziv za pojam "sretno", nešto što si želimo početkom svake godine te je zato i idealan za početak novog, sretnog života.  

Neo 

Još jedno latinsko ime koje označava novo. Idealno za novi početak života u novoj godini.  

Aviv 

Tradicionalno židovsko ime koje znači "obnova", a to je ono što želimo od nove godine, i zato će odlično stajati dječacima rođenima početkom godine.  

Aadi 

Ovo zanimljivo ime stiže iz hinduističke tradicije prema kojoj doslovno znači - početak.  

Prentice 

Posljednje ime na našoj maloj listi "početaka" možda je najmanje zvučno za naše podneblje, no i ono doslovno znači početak te je svakako zaslužilo biti na ovom popisu.  

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz imena za bebe, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: imena za bebe. 

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.