Mamu nazvali lijenom jer je djetetu dala tablet na obiteljskoj zabavi

SVAKI roditelj vjerojatno je dao barem jednom djetetu mobitel ili tablet u ruke kako bi skuhao ručak ili obavio neki drugi zadatak. Međutim, jednu mamu okarakterizirali su lijenom jer djeci dopušta da se igraju pametnim uređajima.

32-godišnja Laura Mazza nedavno je na Facebooku otkrila da je svom sinu dala tablet u ruke dok su bili na obiteljskoj zabavi.

“Nismo još htjeli otići. Dala sam mu tablet da gleda videa. Nakon toga gošća na zabavi glasno je rekla: 'Nikad ne bih djetetu dala tablet, to je po mom mišljenju lijeno roditeljstvo.' Isprva sam se htjela braniti, ali onda sam je odlučila izazvati da mi pojasni zašto je to lijeno”, prepričala je Mazza.

Krenula je burna rasprava.

“Ljudi sjede na telefonima umjesto da komuniciraju, a roditelji ne moraju odgajati djecu, daju im zatupljujuće uređaje na kojima ništa ne uče. Djeca ne odrastaju normalno. Svoju djecu sam odgajala dok nije postojao internet i oslanjala sam se na rođake s kojima su se djeca igrala, kao i tete i ujake koji su pomagali”, uzvratila je žena Lauri koja je krenula pojašnjavati da takav sistem više ne postoji.

“Nemam pomoć, nemam tete i ujake koji sjede u mojoj kući. Internet je postao normalan i sveprisutan. Drago mi je da moja djeca zahvaljujući njemu mogu vidjeti svoju obitelj u Americi ili im ja videopozivom mogu poslati poljubac za laku noć kad radim do dugo u noć. Ako ne podupirete roditelja u njihovim strahovima, borbama i izborima, ne podupirete ni dijete. I kao roditelju ove generacije, zlo mi je to slušati”, zaključila je raspravu majka troje djece iz Australije. 

Njena objava je rasplamsala debatu u komentarima.

“Postoji vrijeme i mjesto kada je u redu koristiti tehnologiju kako biste zabavili djecu. Ako ste bili na zabavi, niste to trebali učiniti. I nositi se s dosadom je vještina kojoj bi roditelji trebali podučiti djecu”, napisala je jedna osoba. 

“Priznajem da sam prije nego što sam postala majka imala isti stav kao žena koja vam je prigovorila. Sada znam kako je to doista. Umorna sam od majki koje osuđuju druge”, dodaje druga. 

“Ako je dati djetetu tablet lijeno, što je onda ostaviti ga na čuvanju nekom drugom? Svi trebamo pomoć s vremena na vrijeme”, zaključila je treća.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.