Mama naučila sinove da u torbi uvijek nose uloške i tampone da bi pomogli djevojkama

JASNO je da su neke teme neugodnije od drugih, ali možda bi malo razumijevanja i otvorenog uma pomoglo da prestanu biti tabu.

Iako je riječ o potpuno prirodnoj stvari, menstruacija je jedna od takvih tema. No blogerica Tara Ahrens, majka četvero djece, odlučila je to promijeniti. Za početak, u svojoj obitelji. 

Svojim sinovima nastoji približiti menstruaciju, kako bi se mogli razviti u osobe sa zdravim društvenim navikama. I to je učinila na najprirodniji mogući način: nonšalantno sugerirajući da bi možda bilo dobro da njezini sinovi nose tampone u ruksacima, a kao i svaki moderni roditelj - podijelila je to s cijelim internetom. No, to nije jedina stvar kojoj ih uči.

Naime, Tara je podijelila fotografiju na privatnoj Facebook stranici Pantsuit Nation koja je zaradila preko 65 tisuća lajkova. Na fotografiji se vide njezini sinovi kako kupuju donje rublje za svoje sestre, a mama je napisala: "Moji su mi tinejdžeri danas pomogli u kupovini, što je uključivalo i kupovinu prvih grudnjaka za njihove sestrice... Jer se grudi jednostavno događaju."

Također je dodala da "oba dječaka u ruksacima nose tampon i higijenski uložak u slučaju da ga zatreba neka od njihovih prijateljica". Kako Tara kaže, to je njezin način na koji nastoji izbrisati rodne stereotipe i tabue.

Uz to, objasnila je svojim sinovima Micahu and Elijahu koliko za djevojke mogu biti zastrašujuće situacije kada im higijenski uložak propusti, pa čak i da to može biti traumatizirajuće te koliko u toj situaciji znače dobrota i razumijevanje koje drugi pokazuju. Uz to, ona je postavila pitanje zašto bi prirodni fizički procesi trebali biti na bilo koji način neugodni.

Dječaci su svim svojim prijateljima rekli što nose u ruksacima, a priznaju i kako im se zbog toga nekoliko dječaka rugalo. No na kraju su se pomirili s time. Osim toga, Micah se već našao u situaciji da je pomogao jednoj djevojci tako što joj je dao higijenski uložak kada joj je bio potreban.

Iako je većina komentara na društvenim mrežama bila izrazito pozitivna, našlo se i onih koji tvrde da nije "muški posao" kupovati uloške i tampone te da bi žene same trebale brinuti o svojoj higijeni, prenosi Bored Panda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.