"Kuke dobrote" za socijalno ugrožene obitelji

Foto: Twitter

MOŽE LI cijela Hrvatska krenuti tragom Beograđana i socijalno ugroženim obiteljima ponuditi "Kuke dobrote" - mjesta na kojima će potrebiti ostavljati čistu hranu i čistu odjeću, pa neka si uzme kome treba. 

Projekt je prvotno krenuo u Beogradu, ali se, kako doznajemo, zbog vrlo humane priče, proširio cijelom regijom te su prve "kuke" zabilježene već u Zagrebu i u Splitu. 
 
Duž cijelog Beograda građani su se samoinicijativno prihvatili ovog običnog, a opet toliko humanog projekta ostavljanja dobro zatvorenih vrećica hrane i odjeće koje jednostavno objese na kukice, na mjestima obilježenima "Kukama dobrote". 
 
Intencija je da se hrana, odjeća, igračke, slikovnice - sve što nekome ne treba, a nekom drugom bi itekako dobro došlo, moglo ostaviti na vidljivom mjestu, a da to opet ne budu mjesta u blizini kontejnera gdje ljudi često znaju zakvačiti vrećice s takvim sadržajem. 


 
Na ovaj način, oni kojima je potreban i friški kruh, konzervirana hrana, voće, povrće, odjeća... znali bi da je sve u vrećicama čisto i uporabljivo, znali bi da će se vrećice možda pojaviti i sutradan, popodne, tokom večeri, odnosno, znali bi da je to mjesto na kojem će možda pronaći nešto što im je prijeko potrebno. 
 
S obzirom na ovaj vrlo human čin kojem je naš narod, unatoč ponekim lošim primjerima, zapravo jako sklon, vjerujemo da će se vijesti o "Kukama dobrote" proširiti te da će se diljem zemlje - po svim gradovima Lijepe naše, pojaviti mjesta koja će postati lokacije na kojima potrebiti mogu dobiti barem minimum onoga što im svakodnevno treba. A da oni kojima ne treba, takve stvari više ne ostavljaju uz kontejnere, ili još gore, u kontejnerima. 
  
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.