Kućni ljubimci na porodu

Screenshoot: Facebook 

DOK se mi u Hrvatskoj još uvijek lomimo je li okej na porod pustiti djecu, je li okej imati uz sebe obitelj, a ne samo partnera - u svijetu je, čini se, sve to postalo - neupitno. Otišli su i korak dalje pa sada promoviraju čak i prisutnost kućnih ljubimaca - na porodu. Kućnom, doduše, jer, tako nešto čak ni najliberalnije bolnice ne bi i nikada neće dozvoliti. No, kako je u cijelom svijetu zabilježen porast upravo kućnih, ležernijih poroda bez izričitih pravila ponašanja, i kako je sam čin poroda kod kuće ipak lišen bolničke "krutosti" tako je očito postalo normalno da tijekom poroda koji, poznato je svima, zna trajati satima normalno da malu podršku rodiljama dođu dati i njihovi osjećajni kućni ljubimci. A kako je u svijetu sve popularnije i profesionalno snimanje poroda tako su se s vremenom na fotografijama počeli pojavljivati i - ljubimci. Uz rodilje, buduće tate, doule, obitelj, majke rodilja - i oni, kao punopravni članovi - obitelji. 

>>>Potražnja za doulama u Hrvatskoj sve je veća<<<

Trend je nedavno promovirala grupa pod nazivom “Loyal Birth Companions: Pets at Births", odnosno grupa profesionalnih fotografa koji se bave porođajnom fotografijom, a koji u vrijeme svog rada zapravo borave u domu rodilje i ako koja od njih ima svog vjernog ljubimca logično je da se u satima uoči, za vrijeme i nakon poroda i oni negdje "muvaju". 

Njihov je moto ovjekovječiti najvažnije trenutke i tako, koji put, u kadar uleti i znatiželjan pas, maca, hrčak... u čemu fotografi s iskustvom ne vide baš nikakav problem.  

Uostalom, pogledajte video koji su članovi spomenute grupe napravili upravo radi promocije svog rada, svog načina rada te promocije čina rađanja kao prirodnog čina koji se može napraviti upravo u ovakvom toplom, ležernom, obiteljskom okruženju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.