Djeca se posebnom osmrtnicom oprostila od majke, dirnuli su i nasmijali milijune

POZNATA je izreka da svatko umire dvaput. Jednom kad fizički umre, a drugi je posljednji put kad mu netko izgovori ime. Sybil Marie Hicks iz Baysvillea u Ontariju umrla je u 81. godini, ali će proći mnogo vremena prije nego što se njezino ime zaboravi.

Njezina su je djeca posthumno pretvorila u slavnu osobu nakon što su za nju napisala domišljatu osmrtnicu u prvom licu, a koja je objavljena u The Hamilton Spectatoru.

Prema njezinoj kćeri, radi se o prikladnoj počasti

"Mama nikad nije bila dosadna", rekla je Hicksina kći Barb Drummond za Yahoo Lifestyle. "Mama je živjela punim plućima. Učinila bi sve za svakoga. Rijetko kad nije imala osmijeh na licu. Mama je uvijek bila spremna za smijeh."

Osmrtnica počinje šalom na račun supruga Rona: "Boli me to priznati, ali ja, gospođa Rona Hicksa iz Baysvillea, sam preminula", napisali su. "Ostavljam iza sebe svog voljenog muža, Rona Hicksa, kojeg sam često s ljubavlju nazivala Konjskom guzicom."

Tekst osmrtnice nastavlja se potom šalama na račun djece

"Također sam ostavila iza sebe svoju djecu koju sam tolerirala godinama; Boba (s Carol) svog najstarijeg sina i također mog omiljenog. Briana (s Ginette) kojem su omiljeni Oreo keksi, Brendu koja bi trčala čistiti kupaonice kad bi čula da dolaze gosti", šaljivo su napisali. "Barbara (s Gordonom) uvijek Gospođica Savršena i konačno mali Bruce koji nije htio jesti domaću juhu od puretine jer nije želio slučajno naletjeti na kost dok jede."

Tekst završava dodatnom šalom i s malo misterije: "Konačno imam vrelo tijelo koje sam oduvijek željela... nakon što sam kremirana. Molim vas, dođite se oprostiti i proslaviti moj divan život s mojim mužem i njegovom posebnom prijateljicom Dorothy, koja sad s ljubavlju brine o mojoj Konjskoj guzici." Aluzija bi se mogla odnositi na ljubavnicu, ali vjerojatno je da se radi o psu.

Viralna osmrtnica izazvala je smijeh ljudi diljem svijeta

Ovoj obitelji ovakva osmrtnica donijela je malo vedrine uslijed teškog životnog perioda, nakon duge borbe Sybil i cijele njene obitelji s njenom Alzheimerovom bolesti, a naposljetku i smrti.

"Kad je umrla, jednostavno nismo htjeli imati šablonsku osmrtnicu", rekao je Brian Hicks, drugi najstariji od petero djece, za CBC. "Željeli smo napraviti nešto što će nam pomoći proslaviti ono što je ona zapravo bila i dati nam priliku da s njom porazgovaramo i nasmijemo se u isto vrijeme", rekao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.