Davali su im deset posto šansi za preživljavanje, sad su popularni dječji modeli

MAMA kojoj su rekli da njeni jednojajčani blizanci imaju samo deset posto šansi za preživljavanje, donijela je dobru odluku kad se trudna podvrgnula operaciji. Danas su Rocco i Jenson zdravi trogodišnji dječaci s više od 122 tisuće pratitelja na Instagramu.

Naime, 20-godišnja Jayde White je na ultrazvučnom pregledu u 16. tjednu trudnoće doznala da njene bebe imaju međublizanački transfuzijski sindrom (TTTS) koji izaziva disproporciju u krvotoku blizanaca.

Kako bi im povećala šanse za preživljavanje, otišla je na operaciju kojom je reguliran protok krvi. Iako prije termina, blizanci su došli na svijet potpuno zdravi. 

“Zahvat je obavljen laserom i trajao je 45 minuta. Morala sam biti mirna, a postojala je šansa da jedan neće preživjeti. Najgori osjećaj ikad. Brinula sam se do zadnjeg dana trudnoće i nisam mogla dočekati da se rode”, prisjetila se White.

U svibnju 2016. to se konačno i dogodilo. Blizanci su u bolnici proveli četiri tjedna prije nego što su pušteni kući.

“Kad su se rodili, objavljivala sam slatke fotografije na kojima su bili isto odjeveni i s vremenom je rastao broj njihovih pratitelja. Sad radimo s velikim brendovima, idemo na otvorenja trgovina i premijere filmova”, kaže ponosna mama koja je u nekoliko mjeseci na račun sinova došla do brojke od 60 tisuća pratitelja.

Kad su bili stari samo 12 tjedana, dobili su prvi angažman. Zaposlili su ih kao modele za poznati brend dječje odjeće.

“Dečki su najbolji prijatelji. Druže se i s drugom djecom u vrtiću, ali kažu nam da se nikad previše ne udaljavaju jedan od drugog”, dodaje White koja se preko Instagrama upoznala s drugim roditeljima čiji su blizanci u trudnoći imali TTTS.

“Bilo mi je nevjerojatno moći podijeliti ta iskustva s nekim tko je prošao kroz isto”, zaključila je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.