Brza i neodoljiva piletina s maslacem za sve prilike

Foto: Youtube screenshot/Tasty

PILEĆI batak i karabatak su mnogo mekši i ukusniji od pilećih grudi, zato su savršeni za sočna jela kao što je ova piletina s maslacem. Stranica Today’s Parent je izdvojila ovaj recept kao favorit za obitelji čiji je dnevni raspored prilično natrpan. Ova brza, lagana i preukusna piletina može se uklopiti u svačiji raspored, jer je vrijeme za pripremu kratko i nije vam potrebno posebno kulinarsko iskustvo.

Sastojci:

(Vrijeme pripreme: 25 minuta; ukupno vrijeme: 45 minuta; za 4 osobe)

8 bataka (bez kože, bez kostiju, rezani na kockice)

3 češnja češnjaka (izgnječena ili sitno nasjeckana)

5 žličica garam masala začina

5 žličica mljevenog korijandera

5 žličica kumina

1 žličica soli

3 žlice maslaca

1 veliki luk (narezan)

1 žlica naribanog đumbira

680 ml pirea od rajčice

1 engleski krastavac (narezan)

275 g rajčice grape

1 žlica soka od limete

¼ šalice nasjeckanog peršina

1/3 šalice vrhnja za kuhanje (35% masti)

Priprema:

U zdjeli pomiješajte piletinu, češnjak, začine i ¾ žličice soli. Zatim otopite maslac na srednjoj vatri, dodajte mu luk i đumbir. Kuhajte sve dok se luk ne smekša, otprilike 3 minute. Dodajte pire od rajčice, kuhajte ga na jakoj vatri dok ne proključa, zatim smanjite temperaturu. Poklopite piletinu i ostavite krčkati sve dok ona ne bude potpuno gotova (10-12 minuta).

U zdjelu srednje veličine pomiješajte krastavac, rajčicu grape, sok od limete, 2 žlice nasjeckanog peršina i na kraju dodajte preostalu količinu soli. Začinite s malo papra.

Prije služenja ovog ukusnog obroka, vrhnje za kuhanje i preostale 2 žlice peršina polako umiješajte u smjesu s piletinom. Na tanjur stavite malo kuhane riže i salate od rajčice, pa sve to prelijte piletinom.

Hranjiva vrijednost obroka po tanjuru:

515 kalorija (45 g proteina, 23 g ugljikohidrata, 27 g masti, 5 g vlakana, 952 mg natrija )

Dobar tek!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.