Beba se zapetljala o pupčanu vrpcu u trbuhu, spasio je majčin instinkt

FOTO: Facebook Natasha Sharrock

MALENU Harper Sharrock dijelilo je 30 minuta od smrti kad se u majčinom trbuhu zapetljala o pupčanu vrpcu. Šansa da se pupčana vrpca zapetlja na ovakav način je 1:40.000, a taj fenomen naziva se "true knot", piše mirror.co.uk.



S obzirom na to da je Harper bila prilično živahna beba u trbuhu, iznenadno smirenje majci je upalilo alarm. Otišla je u bolnicu, no tamo su joj rekli da ne paničari i poslali je kući. Ipak, Natashi instinkt nije dao mira pa se vratila u bolnicu gdje je ustanovljeno da se dijete doista ne miče.

Vrpca se zapetljala i prekinula bebi dovod kisika. Majka je hitno hospitalizirana, a Harper se rodila carskim rezom u 37. tjednu. Liječnici su rekli da Harper sigurno ne bi doživjela prirodni porod.




Djevojčica danas ima 20 mjeseci i dobro napreduje unatoč teškoj dijagnozi cerebralne paralize. Njeni roditelji pokušavaju prikupiti 80.000 funti za skupo liječenje kojim bi se uklonila bol u mišićima.

Nedostatak kisika je ostavio trag, dijagnosticirana su joj razna oštećenja i ciste na mozgu te je pred njom dug oporavak.

"Vjerojatno nikad neće moći hodati bez pomoći. Ruke i noge joj se grče. Ne može sama uzimati hranu kao druga djeca njezine dobi. Ipak, trudi se pričati", kaže mama Natasha.



Unatoč svim dijagnozama, Harper je pravi borac i redovito ide na terapije. Roditelji se nadaju da će joj daljnje liječenje pomoći da napravi svoj prvi korak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.