Za vaše mališane objavljujemo cjelokupni nastavak bestselera duhovitog Joa Nesbøa!

Foto: Per Dybvig, Fokus
 
ČAROBNA kupka Doktora Proktora nova je runda nevjerojatnih pustolovina smotanog Profesora, bistre Lise i... ovaj... dražesnog Mrve. Pripremite se za putovanje kroz vrijeme... i svu silu nevolja u koje se ova neobična družina sposobna uvaliti.
 
Niste valjda mislili da je Doktor Proktor cijelu karijeru proveo u podrumu samo kako bi izumio Prdoprah? U redu, u redu, nije taj prah za prđenje do svemira mala stvar. Ali, nije ni Doktor Proktor od jučer. Hm. Ili možda jest? Čarobna kupka Doktora Proktora još je genijalniji izum od Prdopraha. Kada, voda, malo čarobne sapunice i – voila – već ste u prošlosti, na poprištu neke od povijesnih epizoda, u društvu likova koje ste dosad viđali samo u udžbenicima iz povijesti. Nije moguće putovati kroz vrijeme? Aha. Pitajte Mrvu i Lisu. Ovaj put, u misiji spašavanja do ušiju zaljubljenog Doktora Proktora i njegove stare ljubavi, Juliette Margarine, nisu jurcali samo kroz mjesta, nego i kroz stoljeća. Pritom, umalo su im glave došli zli vodenkonji na čelu s Barometrom, ganjala ih je Raspa s koturaljkom na drvenoj nozi, pa su malo skicirali Eiffelov toranj, šarmirali Ivanu Orleansku, torpedirali Napoleona u nebesa, otkazali bitku kod Waterlooa... Uglavnom, kada je spremna. I uopće ne brinite. Mrva sve drži pod kontrolom.
 
Ako je naše mlade čitatelje Prdopah oduševio, razveselit će vas vijest da već sutra počinjemo objavljivati jednako dobar nastavak te popularne dječje knjige! Budući da se likovi, kao i dosta situacija ponavljaju, preporučujemo da se svakako pročita prvi dio koji smo nedavno u cijelosti objavili. Čarobna kupka doktora Proktora uči čitatelja o nekim povijesnim događajima, moralnim vrijednostima, te lijepom ponašanju, a sve kroz šaljivo napisan tekst, prvenstveno namijenjen djeci.
 
Svaki ponedjeljak i petak u 21 sat u rubrici Mame, objavit ćemo po jedno poglavlje Čarobne kupke doktora Proktora!
 
O autoru

Jo Nesbo je užasno zanimljiv lik, bivši novinar i glazbenik kojeg su strašno proslavili krimići za velike. Njegova prva knjiga za klince, Prdoprah doktora Proktora, oduševila je i malo veću djecu, čak i onu kojima je kritika posao. Nakon toga, bilo je potpuno jasno da Nesbo neće imati srca vratiti Proktora i njegove male susjede, pustolove Mrvu i Lisu, da samo dokono sjede ispod stabla jabuke u Topničkoj ulici i tako otužno završe svoju karijeru. 

Kao i prošli putuživanje u ovoj knjizi omogućio vam je Fokus.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.