Kako vratiti samopouzdanje nakon poroda

Foto: Shutterstock

ČESTO se desi da osim sna mame izgube i samopouzdanje. Još nedavno ste bili ona djevojka koja je mogla trčati na posao u visokim petama, razbacivati se novim idejama, a onda još nakon cijelog dana na poslu pripremiti super večeru za prijatelje. Rođenjem djeteta mnoge žene izgube tlo pod nogama i čini im se kako se sve oko njih promijenilo, a najviše one same. Ne brinite, i za to postoji rješenje. Slijedite naše upute i za tren ćete opet biti ona stara samopouzdana žena koja ne poznaje granice.

Ponovno otkrijte samopouzdanje

Često je posao taj koji podupire ženino samopouzdanje, a sad je odjednom žena sama s bebom izvan svoje sigurnosne zone. Zapitajte se što je to što vam daje osjećaj samopouzdanja i pokušajte vratiti te elemente u vaš život. Primjerice ako ste uživali u kreativnoj strani vašeg posla pokušajte upisati tečaj crtanja ili šivanja i tako nadomjestiti kreativnost koja vam nedostaje.

Razgovarajte s odraslima

Nekad vam se može činiti kako su vaše jedine teme za razgovor s drugim ljudima bebe i pelene. Važan korak je taj prvi razgovor s drugim ljudima. Čak i ako vam se učini da previše pričate o tome kako je to kad imate novorođenče, uvijek možete preokrenuti stvar postavljajući pitanja. Iznenadili bi se kako sve to na kraju može odvesti u zanimljivu konverzaciju i druženje.

Pričajte o sexu

Važno je imati otvorenu konverzaciju s partnerom čak i prije rođenja djeteta. Na taj način jačate međusobnu privrženost i ljubav. Razgovarajte o svim mogućnostima ili jednostavno provedite vrijeme izmjenjujući nježnosti. Što god da se dogodi budite iskreni, puni ljubavi i zajedno podijelite to iskustvo.


"Jedite pozitivno
"

Važno je da vaša prehrana uključuje puno dobrih masnoća: losos, avokado, lan, orasi, maslinovo ulje. Ne posežite za slatkim i jedite integralni kruh i tjesteninu. Svaki obrok neka sadržava proteine i mnogo povrća. Kada prihvatite zdrave navike kasnije ćete ih lako prenijeti i na vlastitu djecu.

Radite pametnije

Mnoge mame žele dokazati kako se njihova produktivnost na poslu neće smanjiti sada kada su postale majke pa pristaju na razne kompromise. Kada se vratite na posao pokušajte naći načina kako da radite pametnije i manje. Uz dobru organizaciju moći ćete biti uspješni u svom poslu i odlaziti kući na vrijeme.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.