Je li vam naporno čuvati dijete?

Foto: Shutterstock
 
NE TAKO brzo nakon rođenja djeteta otkrila sam energetsku formulu. Vrijedi za sve životne situacije. 
 
Niti neprospavane noći niti odgonetavanje i ispunjavanje djetetovih potreba ne umara koliko raskorak želja, očekivanja i stvarnosti. Taj je raskorak po definiciji stres i najbrže prazni baterije. Mladim mamama one su ionako poluprazne pa je situacija još ozbiljnija.
 
Što činiti? U prvom redu prepoznajte trenutna očekivanja. Isplanirali ste da beba danas spava tri puta, a ona je odspavala samo jednom? Umjesto očekivana dva sata beba spava tek pola sata?
 
Isplanirali ste obrok koji je beba prosula ili ga jednostavno ne želi? Isplanirali ste odlazak u šetnju, a beba ima druge planove? Isplanirali ste vrijeme za sebe, a beba vas treba? Dan se tako vrlo lako može pretvoriti u katastrofu. Ako ga tako doživite.
 
Formula je vrlo jednostavna. Odustanite od očekivanja! Ne planirajte! Beba je simbol života, simbol promjenjivosti. Planirajte stoga samo svakodnevne promjene i potrebu prilagođavanja.
 
To je izvrstan trening za život u sadašnjem trenutku koji će vas činiti sretnima. Omogućit će vam i povezivanje s bebom. Nije lako kako zvuči, ali svaki je trenutak vaša/naša nova prilika za uspjeh i punjenje baterija. Uspijete li promijeniti percepciju uspjeh je zajamčen!
 
www.udruga3L.wordpress.com
www.slatkikosecer.wordpress.com
www.facebook.com/SlatkiKaoSecer
www.slatkikosecer.com 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.