Istine o jednojajčanim blizancima

Screenshot: Youtube

MAMA jednojajčanih blizanaca otkriva sedam istina o njima. Kada je saznala da nosi jednojajčane blizance zapitala se kako će ih razlikovati? Hoće li karakterno biti potpuno jednaki? Kada je rodila sva čudna pitanja su dobila svoje odgovore. Od prvog dana su bili potpuno drugačiji, izgledali su podjednako ali više nije postojala sumnja da ih neće moći razlikovati. Bebe su jele drugačije, spavale drugačije, a kako su rasli tako su razlike postajale sve više uočljive. Jednojajčani blizanci su zapravo vrlo rijetki, rađaju se u prosjeku jedan naspram gotovo 300 rođenih beba.

Ne izgledaju jednako

Jednojajčani blizanci imaju isti DNK, no to ne znači da su fizički potpuno identični. Jedan blizanac može imati alergije, drugi ne. Isto je s teškoćama u učenju, odvikavanju od pelena, prvim koracima i prvim riječima. Imaju različite madeže i pjegice, a često je i osjetno odstupanje u težini.

Karakteri su razlikuju

Tijekom godina razlike jednojajčanih blizanaca postaju sve uočljivije. Nikada se ne radi o potpunim suprotnostima, no u igri će se ponašati drugačije. Zabavljat će ih drugačije stvari, jedni su oprezniji, dok su drugi avanturisti. Ako im se nešto ne sviđa jedno dijete će biti uvrijeđeno i ljuto, dok će drugo briznuti u plač.

Mogu smisliti tajni jezik

Ovo nije toliko povezano s genetikom, koliko s činjenicom da kada dvoje djece zajedno odrasta i svladava jezik u isto vrijeme, oni često odluče prilagoditi neke riječi tako da im budu lakše, stvarajući vlastiti jezik potpuno slučajno.

Mogu biti telepatski povezani

Neka čudna psihička veza između jednojajčanih blizanaca doista postoji i traje cijeli život. Naravno, ne mogu komunicirati telepatski, ali je doista moguće da jednojajčani blizanci sanjaju isti san, ponekad znaju što onaj drugi radi ili kada je u blizini.

Nemaju iste prednosti i mane

Vrlo rijetko jednojajčani blizanci pokazuju afinitete za isto zanimanje, određeni sport ili glazbu. Iako su mnogi uključeni u jednake aktivnosti zbog praktičnosti, zapravo ih ne zanimaju ista područja i aktivnosti.

Roditelji nikad ne zamijene jednojajčane blizance

Roditelji će se možda dvoumiti tko je tko kada su blizanci okrenuti leđima, ali kada se igraju s njima i pričaju nemoguće ih je pomiješati. Iako će ljudi iz okoline oni možda izgledati isto, u očima roditelja su oni potpuno različiti.

Oni su najbolji prijatelji

Bez obzira na klasične svađe koje će se pojaviti u pubertetu ili u borbi za omiljenu igračku, jednojajčani blizanci od svog rođenja imaju najboljeg prijatelja. Većina ih tijekom cijelog života ostane vrlo blisko povezana te dijete i dobro i zlo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.