ZAMP je za 2019. domaćim glazbenicima isplatio 101 milijun, evo tko je dobio najviše

Milan Sabic/ Hrvoje Jelavic / Tomislav Miletic/PIXSELL

HDS ZAMP je početkom ovog mjeseca objavio poslovno izvješće za 2019. godinu i iznos koji je isplaćen na račune hrvatskih glazbenika čija su djela u prošloj godini zaradila najviše. 

Glazbenim autorima i nositeljima autorskih glazbenih prava za tu godinu isplaćeno je 101,5 milijuna kuna autorskih naknada, dok ukupni promet glazbenih licenci iznosi 141,3 milijuna kuna. Najveći udio u prodaji glazbenih licenci odnosi se na prava javnog priopćavanja (87,46%), ostatak se odnosi na prava mehaničke reprodukcije (3,2%), digitalna prava (2,22%) te prava iz inozemstva (7,11%), stoji na službenim stranicama ZAMP-a.

HDS ZAMP objavio je i popis najemitiranijih pjesama u 2019.

Najviše love zaradila je pjesma Voli me Petra Graše. Za nju su autorski zaslužni Vjekoslava i Tonči Huljić. Slijedi Rekao si autora Ante Pecotića u izvedbi Nine Badrić, a Ovaj grad Mije Dimšić, autorskog trojca Dimšić, Bačić i Dimter, na trećem je mjestu najemitiranijih i najkorištenijih.

Najviše novca zaradilo je ovih deset autora, abecednim redom:

Ante Pecotić, Branimir Mihaljević, Husein Hasanefendić Hus, Miro Buljan, Miroslav Drljača Rus, Neno Belan, Predrag Martinjak, Tonči Huljić, Vjekoslava Huljić i Zlatan Stipišić Gibonni.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.