WhoMadeWho i Thieves like us nastupaju na splitskom Atlantis festivalu

ČETVRTO po redu izdanje Atlantis festivala održati će se od 28. do 31. srpnja ove godine na atraktivnim lokacijama grada Splita. Prvi dan festivala, 28. srpanj, rezerviran je za kulturni dio programa, dok će se dan kasnije u gradskom parku Đardin održati skateboarding natjecanje u trenutno najpopularnijoj disciplini Lord of lines koje privlači veliki broj skatera iz regije i čitave Europe.

Novost organizatori najavljuju u glazbenom djelu programa koji će ove godine potrajati dva uzastopna dana - 30. i 31. srpnja na splitskoj tvrđavi Gripe. Na pozornici tvrđave izmijeniti će se 10-ak jakih stranih i domaćih glazbenih imena, od kojih su prvi najavljeni danski popularni rock-disco trojac WhoMadeWho i njihovi kolege iz Francuske Thieves like us.

Premda izvan okvira elektronike, originalan i veseli zvuk danskog trojca WhoMadeWho, njihovi bogati aranžmani i duhoviti vizualno - scenski pristup podražavaju efekte najizrazitije plesne zabave, primjerene istovremeno zahtjevima žanra, kao i produkcijske temeljitosti podneblja i konteksta iz kojeg dolaze. U okrilje electra vraćaju ih brojni odlični remixevi. Široj javnosti postali su poznati 2007. godine zahvaljujući nastupu na talijanskom Benicassimu, gdje su od Klaxonsa preuzeli ulogu headlinera. Među poznatim fanovima benda nalaze se članovi Hot Chipa te Josh Homme iz Queens Of The Stone Age.

Thieves Like Us je projekt dvojice Šveđana i jednog Amerikanca začet u Berlinu, kao rezultat nezadovoljstva glazbenom ponudom grada u trenutku kad su se kao studenti tamo zatekli. Bend je u početku primio utjecaje njemačkog krautrocka i alternative osamdesetih, a budući da je započeo kao DJ act u njegov zvuk danas ugrađeni su elementi housea, electra, techna i hip hopa. Sve zajedno na kraju je rezultiralo "mekšom" plesnom elektronikom često uspoređivanom s Hot Chipom ili pak francuskom valerie produkcijom. Thievesi danas djeluju u Parizu, a njihov album "Play Music" nastajao u studijima Berlina, Londona, New Yorka i Stockholma.

Atlantis Festival ljetni je spoj kulture, sporta i glazbe, koji bogatim programom privlači osviještenu mladu publiku. Jedini je festival ove vrste na području južne Dalmacije a široj je publici već dobro poznat po gostovanjima bendova Zoot Woman i Ladytron proteklih godina. Ulaznice za događanje biti će dostupne od 15. svibnja na odabranim pretprodajnim mjestima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.