WhatsAppom se širi "zlatna prevara", evo na što ne smijete nasjesti

Foto: 123RF

IAKO se prvi put pojavila 2016. godine, "zlatna prevara" na WhatsAppu ponovno je uskrsnula i počela kružiti.

U prvoj polovici poruke piše da će se sutra pojaviti video pod nazivom Martinelli, koji će vam hakirati mobitel ako ga otvorite. Nakon otvaranja tog videa, smartphone nećete moći popraviti, dodaje se u poruci. Ipak, kako piše britanski The Mirror, dosad nije pronađena Martinellijeva snimka.

"Ako znate još nekoga tko koristi WhatsApp, proslijedite mu poruku. Kolega IT-jevac rekao mi je da video izlazi sutra i zove se Martinelli, nemoj ga otvarati, hakirat će ti mobitel i ništa ga neće popraviti. Šalji dalje", piše u poruci.

Potom se u nastavku poruke tvrdi da ako dobijete poruku o tome da morate ažurirati svoju verziju WhatsAppa u verziju WhatsApp Gold, to ne učinite. Taj dio poruke je za razliku od prvog istinit.

Naime, od 2016. godine brojni su korisnici dobili "ekskluzivnu" pozivnicu da ažuriraju svoj WhatsApp u "limitiranu verziju" koja se naziva WhatsApp Gold. Ako vam netko pošalje poruku da to učinite, znajte da je riječ o prevari, ne postoji WhatsApp Gold u kojem navodno postoji mogućnost da imate videochatove, šaljete sto fotografija odjednom i brišete poruke nakon što ste ih poslali.

Stranica na koju vas poruka navodi puna je malicioznih virusa koji će vam uništiti smartphone.

Ako želite druge upozoriti prosljeđivanjem ove poruke, možete to učiniti, samo obrišite dio s Martinellijevim virusom koji je lažan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.