Vraća se legendarna Amiga 500

Foto: Press

IAKO je to stara vijest u krugovima ljubitelja retrogaminga, legendarna Amiga 500 vratit će se u miniizdanju i tako se pridružiti rastućem broju starih sustava koji se vraćaju u smanjenom izdanju (NES, SNES, C64, PlayStation itd.). 

No, A500 Mini napokon ima datum izlaska i kompletan popis instaliranih naslova. 

Mini Amiga u prodaju kreće 25. ožujka 2022., a ovo su sve igre koje ćete za početak moći zaigrati: Alien Breed 3D, Alien Breed: Special Edition '92, Another World, Arcade Pool, ATR: All Terrain Racing, Battle Chess, Cadaver, California Games, The Chaos Engine, Dragons Breath, F-16, Combat Pilot, Kick Off 2, The Lost Patrol, Paradroid 90, Pinball Dreams, Project-X: Special Edition '93, Qwak, The Sentinel, Simon the Sorcerer, Speedball 2: Brutal Deluxe, Stunt Car Racer, Super Cars II, Titus the Fox, Worms: The Director's Cut i Zool.

Mnogi bi mogli pronaći zamjerku

Stari "amigaši" vjerojatno će pronaći gomilu zamjerki jer ovo je uistinu skromna ponuda koja nije ni zagrebala površinu onoga što je kultno računalo nudilo. No, treba uzeti u obzir probleme s pribavljanjem potrebnih licenci, a kao što je to bio slučaj i sa svim ostalim miniverzijama, i ova ima mogućnost ubacivanja dodatnih igara preko USB-a, što vam omogućuje da uživate u doslovno svim igrama koje ste voljeli. 

Osim toga, u paketu dolaze miš i gamepad, a imate i mogućnost korištenja standardne tipkovnice koju spajate USB-om, moguće je snimati pozicije, tu je opcija 50 i 60 Hz, ali i različitih filtera kako bi iskustvo bilo potpuno. 

Inače, moći ćete emulirati igre za A500, ali i nešto jači A1200. Cijena je 130 eura (oko 1000 kuna).  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.