VIDEO Na Zrinjevcu i Tomislavcu sinoć snimane akcijske scene filma s Kate Beckinsale

Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

U ZAGREBU već neko vrijeme traje snimanje filma Canary Black, u glavnoj ulozi sa slavnom glumicom Kate Beckinsale, a sinoć su na Zrinjevcu i Tomislavcu snimali akcijske scene. 

Snimanje najvećeg filmskog projekta koji se ikad snimao u Hrvatskoj započelo je u listopadu, a ranije je najavljeno kako će trajati oko 50 dana. Atraktivne scene snimane su u Ilici prije nekoliko dana, a sada se snimanje nastavilo na Zrinjevcu i Tomislavcu.

 

Promet u centru Zagreba od 13. do 17. studenog od 19:15 do 5:30 bio je zatvoren. Tramvaji i ostala prijevozna sredstva nisu mogli prolaziti Frankopanskom ulicom, Trgom bana Josipa Jelačića, Ulicom Franje Račkog i Zrinjevcem. Slična situacija je bila i sinoć, kada tramvaji nisu prometovali centrom grada zbog snimanja atraktivnih scena.

Grad će zaraditi preko 10 milijuna kuna

Kate Beckinsale u ovom filmu glumi agenticu CIA-e Avery Graves. U vodećoj ulozi Kate se pridružuje Rupert Friend, publici dobro poznat iz uspješnih serijala Anatomija jednog skandala i Obi-Wan Kenobi. Redatelj filma je Pierre Morel, Francuz koji stoji iza kinohitova 96 sati i Pepermint, dok je za scenarij zaslužan Matthew Kennedy.  

Film se snima na 130 lokacija u Zagrebu, a neke od lokacija na kojima će se snimati su Kamenita vrata, Europski i Cvjetni trg, Dubravkin put, Tuškanac, dijelovi Novog Zagreba te Hondlova ulica na istoku grada. 

Za korištenje lokacija ekipa filma morat će uplatiti 103 tisuće kuna u proračun Grada Zagreba, priopćeno je, a iz Grada Zagreba poručuju kako će indirektni prihodi od filma biti veći od 10 milijuna kuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.