Video: Moonwalk - mali korak za Jacksona, ali veliki za čovječanstvo

IAKO je zauvijek napustio ovaj svijet (ako ne vjerujemo zavjerama da je kralj popa još uvijek živ) Michael Jackson je iza sebe ostavio neizbrisiv trag u glazbenom, ali i onom filmskom svijetu. Njegova glazba pušta se u gotovo svakom klubu usprkos činjenici da kralj praktički već deset godina nije izdao ništa vrijednog i kvalitetnog.

 Moonwalk je plesna tehnika koja predstavlja iluziju da plesač korača naprijed, dok se zapravo kreće unatrag

Njegovi spotovi označili su pravu revoluciju, a njegov album "Thriller" upisan je u Guinnessovu knjigu rekorda kao najprodavaniji album. Međutim, ima još jedna stvar po kojoj će se Michael pamtiti. To je neponovljivi plesni korak na čiji se spomen odmah pomisli na Jacksona.

Riječ je naravno o Moonwalku. Taj prepoznatljivi plesni korak Michael je prvi puta izveo na 25. godišnjici poznate diskografske kuće kuće Motown kada je uz legendarnu "Billie Jean". Iako izvorno to nije njegov pokret, on ga je usavršio do današnje prepoznatljivosti. Moonwalk je plesna tehnika koja predstavlja iluziju da plesač korača naprijed, dok se zapravo kreće unatrag. Čovjeku kojem je to najbolje išlo od ruke definitivno je Michael Jackson.

S.C.
Foto: JLP

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.