Video: Kako je Yugo promoviran Amerima

PROMOTIVNI video iz 1988. godine jasno dočarava kako je Yugo, ponos autoindustrije nekadašnje države, prezentiran američkoj javnosti, sa svim svojim prednostima i vješto zamaskiranim boljkama.

U desetak minuta promotivnog materijala Yugo je detaljno prezentiran, s naglaskom na brojne karakteristike koje ga postavljaju ispred konkurencije. Tako Yugo ima ergonomski postavljenu ručicu za otvaranje poklopca motora, grijač stražnjeg stakla i praktično riješenu prednju armaturu.

Također, moćni 1.1 benzinski motor okarakteriziran je kao moćan i nadasve pouzdan motor. S njime Yugo uhvati 80 km/h za 10,5 sekundi, dok mu je zaustavni put zahvaljujući snažnim kočnicama s brzine od 96 km/h tek nešto veći od 50 metara. Istovremeno, izostanak skupe elektronike jugiću omogućava dug životni vijek i visok stupanj pouzdanosti.

Najkraće rečeno, najbolje je pogledati ovaj video i uživati u majstorstvu marketinške promocije. Uostalom, ipak se radi o automobilu kojeg je USA Today svrstao 2007. godine među 25 najutjecajnijih automobila u posljednjih 25 godina (link).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.