VIDEO Hrvatska vojska izvela flash mob u centru Zagreba

Screenshot: YouTube

POVODOM obilježavanja 32. obljetnice osnutka Hrvatske vojske, u sklopu nacionalne kampanje WeAreNATO, pripadnici Počasno-zaštitne bojne izveli su u petak na zagrebačkom Cvjetnom trgu flash mob s pjesmom We Will Rock You, priopćili su iz Ministarstva obrane.

16 pripadnika Počasno-zaštitne bojne u centru Zagreba izvelo je vojno-akrobatsku koreografiju s pjesmom We Will Rock You, a zadnji su stih pjesme, We will rock you, zamijenili s We are NATO. Nastup je izveden u okviru kampanje WeAreNATO, koja je pokrenuta 2017. godine.

 

Cilj kampanje je isticanje jedinstva i solidarnosti unutar NATO-a u okviru kolektivnog doprinosa zaštiti mira i sigurnosti građana. Hrvatska se kampanji priključila 2022. kao 10. saveznica kako bi unaprijedila razumijevanje javnosti o djelovanju NATO-a i predstavila koristi koje proizlaze iz članstva.

U sklopu kampanje u Hrvatskoj se provodi niz aktivnosti

Iz Ministarstva poručuju da se u sklopu ove kampanje u Republici Hrvatskoj provodi niz interaktivnih događanja, kao što su specijalizirane konferencije, sportski događaji i studentski i učenički posjeti.

Tijekom prošle godine bili su organizirani posjet studenata Operativnom vatrogasnom zapovjedništvu u Divuljama, sportsko natjecanje mornara, kadeta i mladih nogometaša u Splitu te natjecanje u vezivanju mornarskih čvorova pripadnika Hrvatske ratne mornarice i kadeta studija Vojnog pomorstva na brodovima mornarice. 

Kampanja prikazuje središnju ulogu NATO-a u održavanju euroatlantske sigurnosti, načine na koje Savez koristi diplomaciju, vojne snage i tehnološki napredak radi osiguranja mira, kao i ulogu NATO-a u globalnoj sigurnosti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.