Video - Gregorian oduševio Zagreb: "Samo ovdje smo imali problema s Crkvom, nigdje dalje"



GRUPA Gregorian tijekom ponedjeljka navečer nastupala je u zagrebačkom Kerempuhu. Jedna od rijetkih grupa koja koncerte počinje točno na vrijeme svoj božićni koncert otvorila je nastupom zajedno s pjevačicom Ameliom .Brightman. Nju smo prije koncerta uhvatili kako bi nam otkrila nešto više o projektu Gregorian, a ona nam je otkrila i što znače njene tetovaže, koliko joj znači njeno pjevanje s grupom te kako planira provesti nadolazeće blagdane. Kako je ovo bio njihov božićni koncert, grupa je na svom nastupu pjevala božićne pjesme poput "Silent night", "Child in a Manger", "Ave Maria", "The Rose", "In The Morning", "Heaven", "Moment of Peace" i "Noel Nouvolet", a kako je to izgledalo možete pogledati u našem videu.

Nismo mogli ne upitati ni za njen komentar oko nesuglasica i napada Crkve na njihov nastup s tvrdnjama da su sotonistička grupa koja se krije iza kršćanskog naziva što nam je Amelia komentirala u intervjuu.




"Obožavamo doći ovamo i posebno nam se sviđa vaš krajolik"

Za početak smo Ameliju morali upitati kako su se odlučili vratiti u Hrvatsku te što im se ovdje toliko sviđa. "Mi ne radimo sami odluke o tome gdje ćemo ići, to čini naš menadžment, ali smo upisali ovo mjesto u našu kartu turneja. Ipak, obožavamo doći ovamo i posebno nam se sviđa vaš krajolik. Jedna mala zemlja koja je predivna i ima puno toga za ponuditi. Sviđaju nam se i ovdašnji ljudi, svi su tako prijateljski nastrojeni, to je uistinu divno", izjavila je pjevačica.

Kako mnogo putuju, pitali smo je i gdje još vole ići, a ona nam je rekla: "Volimo posjećivati i ostala mjesta, ja posebno volim kada idemo na neka nova mjesta. Bilo da je tamo hladno ili toplo, bili smo na nekim zaista fascinantnim mjestima. Ne bih mogla izdvojiti najdraže mjesto, ali bilo ih je zaista neobičnih dok smo bili u Kini i Japanu. Nekad nađemo vremena da malo istražujemo. Trudimo se da što više toga vidimo, ali obično, nažalost, nemamo mnogo vremena".

"Sve pjesme moraju biti napisane u tradicionalnoj gregorijanskoj skali kako bi odgovarale stilu grupe"


Iako su obradili mnoge pop i rock hitove, kriterij za odabir pjesama koje izvode nije popularnost neke skladbe nego nešto sasvim drugo. "Pjesme odabire vođa Gregoriana, Frank Pietersen, postoje pravila za to. Sve moraju biti napisane u tradicionalnoj gregorijanskoj skali kako bi odgovarale stilu grupe. Stoga ne mogu sve grupe biti dio našeg repertoara. Obično kada se odabiru nove pjesme onda svi sjednu za stol i diskutiraju o prijedlozima. Moja omiljena pjesma je `Kashmir` Led Zeppelina, to je jedna zaista snažna skladba", objasnila nam je simpatična pjevačica.


"Bilo je malo problema s Crkvom ovdje, nigdje dalje nismo imali problema"

Grupa je u listopadu posjetila Osijek, a tada je osječko-đakovački nadbiskup izjavio kako je to sotonistička grupa koja se krije iza kršćanskog naziva. Upravo zbog takvih tvrdnji, upitali su Ameliju da nam to prokomentira. "Bilo je malo problema s Crkvom ovdje, nigdje dalje nismo imali problema, ali to je jedino mjesto na kojem smo naišli na probleme jer mi samo izvodimo predstavu i zabavljamo ljude i upravo bih im to poručila, to je sve zabava, pjevanje glazbe koju ljudi vole i nema nikakve veze s Crkvom", izjavila je.

"Uvijek nađemo vremena za privatni život "


Iako ima nekoliko tetovaža na sebi, Amelia nam je otkrila kako posebno značenje imaju upravo ključevi na njenoj lijevoj ruci. "Ključevi zapravo simboliziraju način na koji ja slažem svoj mozak i dovodim ga u red. Ostale tetovaže imam samo zato jer su mi lijepe", kazala je kroz smijeh.

Kako je grupa već pet mjeseci na turneji, upitali smo je i ima li vremena za privatni život: "Nađemo vremena za privatni život, ove godine smo bili zaista zauzeti, bili smo na turneji pet mjeseci, a cijelo ono vrijeme između sam provela pišući pjesme u našem malom busu. Osim posla, svi imamo obitelji i svoje druge poslove ili nešto slično. No, uvijek nađemo vremena za privatni život iako puno radimo. Kad mi nedostaju dom i obitelj dosta mi pomaže internet tako da se s njima mogu vidjeti i čuti, a i uvijek nosim njihove fotografije sa sobom. Upravo zato volim kad imam puno posla i kad nemam previše slobodnog vremena".



"Svi idemo kući 24. prosinca, provest ćemo Božić s našim obiteljima"


Amelia se, poput ostalih članova Gregoriana vrlo raduje skorašnjem povratku kući, a otkrila nam je i kako će provesti Božić: "Svi idemo kući 24. prosinca. Provest ćemo Božić s našim obiteljima. Kod mene je uvijek ludnica, imam veliku obitelj. Svi ćemo biti kod moje majke, biti će barem 15 odraslih ljudi, sedmero djece i četiri psa. Uz to, za Božić imamo četiri večere, a ne jednu tako da će biti prava ludnica", rekla je kroz smijeh.

"Radimo na velikoj turneji koja će krenuti 2013. godine pa do tada planiramo snimiti odličan album"

No, odmor će za grupu Gregorian kratko trajati jer već početkom 2012. godine počinju raditi punom parom na pripremi turneje za 2013. godinu kojoj će prethoditi novi album. Njega će snimati tijekom sljedeće godine. "Imat ćemo napornu nadolazeću godinu. Radimo na velikoj turneji koja će krenuti 2013. godine pa do tada planiramo snimiti odličan album koji ćemo i promovirati sljedeće godine. To sve treba snimiti i sve početi planirati. Još ne znamo točno što će na njemu biti, ali morati će biti posebno jer će se album zvati `Epic`. Na projektu radi preko 20 ljudi, ali na turneju ide osam pjevača, prateći bend i pomoćna ekipa. Ovo je velika grupa, ali svi se dobro znamo i slažemo", ispričala nam je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.