Video: Geneva Report (4)

U ČETVRTOM nastavku ženevske reportaže na red su došle japanske marke, gotovo jednako snažno zastupljene kao i europske. Prvu riječ vode Nissan, Toyota i Honda, a prate ih Suzuki, Mitsubishi i Subaru s također zanimljivim izlošcima.

Nissan je poput njegova kompanjona Renaulta u Ženevu doveo nekoliko značajnih noviteta. Apsolutni broj 1 je model Juke, dopadljivi crossover model koji će se smjestiti nešto ispod Qasqaija. Iako je teško profilirati karakterističan tip kupca za ovakav proizvod, gotovo je sigurno da će ponoviti prodajni uspjeh starijeg brata.

Uz bok stoji i potpuno nova Micra, automobil koji nije potrebno posebno predstavljati. Ekološki nastrojenima obraća se novi Leaf, električni hibrid koji na cestu stiže koncem godine.

U istom tonu nastupa Infiniti, koji će tijekom godine dana u prodaju pustiti svoj prvi hibridni model, i to u okviru obnove M serije.

Toyota je u Ženevi nastupila u punom sastavu donijevši dvije prodajno značajne premijere. Prva je temeljito obnovljeni RAV4, a druga redizajn Aurisa u kombinaciji s HSD hibridnom izvedbom iza koje stoji potrošnja od svega 3,8 l/100 km.

Vruće je bilo i na štandu sestrinskog Lexusa koji je prvi put u povijesti lansirao kompaktni model. Naravno, premium ugođaj i hibridna tehnologija su imperativi.

Honda je prikazala nekoliko studija, ali i europsku inačicu modela CR-Z. Jednako zapažena je i Mazda, s novom "peticom" i obnovljenom Mazdom 6. Iznenađenje iz Suzukija je Swift u plug-in hibridnom izdanju, dok je Mitsubishi doveo novi ASX, kompaktni SUV model.

>> Detaljan pregled ženevskog salona pogledajte samo na Indexovoj temi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.