VIDEO 15 genijalnih odgovora na strašno glupa pitanja

Foto: Press

POSTOJE mnogi tekstovi u kojima se bavimo glupim odgovorima, ali ovog puta odlučili smo se za drukčiji pristup.

Izabrali smo 15 odličnih odgovora na glupa, promašena ili loše pripremljena pitanja novinara i onih koji bi to željeli biti.

David Bowie

U jednom od starijih intervjua, novinar je legendarnog Davida Bowieja upitao: "Kako u osamdesetima gledate na glazbu u sedamdesetima?" Bowie je odgovorio:

via GIPHY

Mirna Berend

U redu, za razliku od većine ekipe na ovoj listi, Josip Katalenić nije novinar, a čak i ako je takve aspiracije ikad gajio, Mirna Berend pobrinula se da ih sreže u korijenu. No, bitno je da je pitanje debilno. Iako smo uvjereni da je ovo u Jožinoj glavi bilo nešto simpatično, ispalo je nevjerojatno idiotski, a nakon što je nastavio postavljati pitanja iako je sve ukazivalo na to da bi trebao prestati, Mirna je to začinila i s malo sramoćenja kojeg se mnogi sjećaju iako je otada prošlo puno vremena.

Salman Rushdie

Novinari prečesto postavljaju pitanja o feminizmu i to mnogima ide na živce. No, književnik Salman Rushdie jednom je prilikom dao savršen odgovor na pitanje je li feminist: "Da. Što bih drugo bio? Sve ostalo značilo da bi da sam šupak. To su dva izbora koja imate."

Keira Knightley

"Kako održavate ravnotežu između karijere i obiteljskog života?", pitala je novinarka glumicu Kieru Knightley nakon što je osvojila nagradu za film "The Imitation Game".

Iako se radilo o uobičajeno nemaštovitom novinarskom pitanju koje se toliko često postavlja da o njemu ni ne razmišljamo, glumica je oduševila sve okupljene protupitanje: "Hoćete li isto to pitanje večeras postaviti i svim muškarcima?"

Mayim Bialik

Zvijezde "Teorije Velikog praska" savršeno je poklopila neupućenog novinara koji ju je na crvenom tepihu počeo ispitivati besmislena pitanja koja pokazuju da nema pojma o njoj.

A doktorat iz neuroznanosti ipak nije mala stvar. 

Matt Damon

Na skupu podrške učiteljima pojavio se i Matt Damon koji je došao u društvu majke (koja je također učiteljica), a održao je i kratak govor.

Nakon svega glumac je kratko porazgovarao s novinarima kako bi objasnio zašto učiteljske plaće ne bi trebale ovisiti o uspjehu učenika (inicijativa koju su na skupu kritizirali), a zatekla se tamo i nesretnica koju je Damon ispreskakao činjenicama nakon što je sugerirala da je jedini razlog zašto se ljudi trude na radnom mjestu strah od toga da ne izgube posao.

Nakon svega se uključio i kamerman, a Damon je i za njega imao spreman odgovor.

Lauren Conrad

Američka TV voditeljica, dizajnerica i autorica možda se probila kao reality zvijezda, ali to ne znači je treba podcjenjivati ili joj postavljati samo debilna pitanja.

To je naučio i jedan od slušatelja radijske emisije poznatog voditelja Swaya Callowaya koji joj je postavio pitanje koji joj je omiljeni položaj (misleći na seksualni položaj). Lauren je kratko razmislila i odgovorila: "Izvršna direktorica".

Bum!

Tom Hardy

Novinari često zaboravljaju da postoji kontekst i redoslijed kojim morate ići da bi došli do nekog pitanja. Zbunjenog novinara u Torontu je na to podsjetio glumac Tom Hardy. Naime, novinar je ničim izazvan ispalio pitanje o seksualnoj orijentaciji glumca, a nakon pomalo iritantnog okolišanja, Hardy ga je pitao odnosi li se pitanje na njegovu seksualnost.

Odgovor je bio potvrdan, a Hardy je zakucao jednim jednostavnim i logičnim: "Zašto?"

Kevin Spacey

Što bi se dogodilo da muškarcima na crvenom tepihu postavljate ista pitanja kao i ženama.

Zatečenost Kevina Spaceyja to najbolje pokazuje, a nakon što su pitanja potpuno izmakla kontroli, Spacey je savršeno sažeo sva novinarska pitanja s crvenog tepiha: "Vi ste sjebani".

Quentin Tarantino

Otkad se pojavio na sceni, redatelj Quentin Tarantino imao je problema s dosadnjakovićima koji ga neprestano dave pitanjima o nasilju u njegovim filmovima. Od početka devedesetih do danas, Tarantino je o toj temi rekao sve što se dalo reći, a intervju s Krishnan Guru-Murthyjem od samog je početka krenuo pogrešno.

U trenutku kad se na tapeti po tko zna koji put našlo nasilje u njegovim filmovima, Tarantino je već zauzeo obrambeni stav i nije bilo povratka. U jednom trenutku redatelj je ispalio: "Gasim te! Nemojmo se zavaravati, ovo je reklama za moj novi film. Slobodno postavljaj pitanja, ali ne izvlači stvari koje sam već objasnio."

Novinar je ipak nastavio i sve se na kraju pretvorilo u besmisleno nadvikivanje.

Mila Kunis

Novinari često misle da su bolji od celebova jer po njihovoj logici slavni su manje vrijedni od onih čiji je posao pisati o slavnima. To je pomislila i ruska novinarka koja je Justina Timberlake pitala zašto se uopće bavi glumom ako je uspješan kao pjevač.

Mila Kunis ekspresno joj je ukazala da lupeta gluposti. Da stvar bude bolja, to je odradila na ruskom.

Samuel L. Jackson

Ako s nekim radite intervju, minimum koji se od vas očekuje je da znate tko se nalazi nasuprot vas. Novinar koji je intervjuirao Samuela L. Jacksona to nije znao i zamijenio ga je s Laurenceom Fishburneom. Čak i nakon što se ispričao, glumac je novinara nastavio ismijavati govoreći da svi crnci ne izgledaju isto.

Sprdanje je trajalo dovoljno dugo da se Sam Rubin na kraju odlučio ošamariti pred kamerama.

Cate Blanchett

"Tko koga nosi" jedno je od najdosadnijih pitanja, a Cate Blanchett odlučila je od toga napraviti priču i pritom nam je dala jedan od najzanimljivijih intervjua s crvenog tepiha koji savršeno pokazuje koliki se naglasak stavlja na izgled glumica dok se u isto vrijeme zanemaruje ono čime se bave.

Anne Hathaway

Novinar Jerry Penacoli oduvijek je imao iritantan pristup i na njegova su prečesto seksistička pitanja mnoge glumice negativno reagirale, ali nitko to nije učinio vještije od Anne Hathaway.

Naime, nakon što joj je postavio deset uzastopnih pitanja vezanih za njezinu liniju u drugom nastavku Batmana, Anne ga je pristojno i kulerski upitala: "Što, pokušavaš smršavjeti? O čemu se radi, stari? Izgledaš odlično. Ne, ozbiljno, moramo o ovome razgovarati. Želiš ući u kostim Žene Mačke?"

Razgovor se nakon toga brzo prebacio na druge teme.

Courtney Paige Garrett

Iako se često snebivamo nad glupavim odgovorima misica, valja se pomiriti s činjenicom da su neka od pitanja koja im se postavljaju ne samo potpuno izvan konteksta nego i istinski debilna.

Primjerice, 21-godišnja Miss Virginije, Courtney Paige Garrett, morala je odgovoriti na pitanje kako bi SAD trebale postupiti u slučaju ISIS-a i njihovih brutalnih ubojstava stranih državljana.

"Ovo je apsolutno šokantno i nešto bi definitivno trebalo učiniti, ali ne vjerujem da bi Amerika trebala biti jedina. Iskreno vjerujem da je važno da svijet i UN udruže snage i odluče što je najbolje, kako bismo kao veći i utjecajniji izvor okončali grozote koje se događaju".

Njezin odgovor možda nije najgenijalnija stvar koju ste čuli u životi niti klasični "spust", ali je izvanredno s obzirom na okolnosti i činjenicu da je kao misica prisiljena odgovarati na pitanja o kompleksnim vanjsko-političkim temama za koje ni Barack Obama nema idealno rješenje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.