Veterani hrvatske glazbene scene nastupaju 26. 12. na Adventu kod Matoša

Foto: Nikola Madunović

DOK je bogat i zabavan program Adventa kod Matoša bio poznat od samog početka, jedan je bend zaslužio biti u potpunoj pozornosti. Zbog toga je nastup ovih hrvatskih veterana glazbene scene bio strogo čuvana tajna – sve do sada. 

Dan nakon Božića, 26. prosinca, na pozornicu Adventa kod Matoša stiže poznati zagrebački bend,  na hrvatskoj glazbenoj sceni prisutan već više od dvadeset godina. Osim kvalitetnim glazbenim istupima, u svojoj se dva desetljeća dugoj karijeri može pohvaliti i izdavanjem knjige biografskog sadržaja "Sve, samo ne romantika". Knjigu je napisao Marko Podrug, šibenski novinar koji je svojim radom obilježio desetak novinskih redakcija. U knjizi je vješti autor povezivao priče koje su pratile bend od postojanja do danas, ali i objasnio što znači stvarati bend te kako prebroditi sve neuspjehe.

Pjevačica ovog benda je glazbena umjetnica i autorica, ali i profesorica engleskog i španjolskog jezika te književnosti. Smisleni stihovi nisu jedini put kroz koji se ova odvažna i svestrana glazbenica kreativno izražava, već i piše tekstove koje bi se mogli pojaviti u vlastitoj zbirci pjesama. Progovara i o važnim temama u društvu, a od nedavno sudjeluje i u projektu "Femme Nouvelle" koji se zalaže za bolju poziciju žena autorica. Sve što su glavna pjevačica i ostali članovi benda stvorili u dvadeset godina, danas je javnosti poznato kroz neke od njihovih najvećih hitova poput Romantika, Priroda i društvo, Oni dolaze, Osmijehom i brojnim drugima.

Sada je jasno – riječ je o Elementalu koji je zaslužio titulu jednog od najboljih bendova ovih prostora. Sudeći prema svemu što su pokazali na sceni, na pozornici Adventa kod Matoša, pripremit će ludu svirku uz koju će uživati svi posjetitelji.

Glazbeni program Adventa kod Matoša nastavlja se sve do 6. siječnja. Dan nakon Elementala (ali i 3. siječnja) nastupa 2KulDJ's, a od 20 sati u subotu (28.12.) zabavljat će vas DJ Idris. Uz odlične setove ove fantastične DJ-ice moći ćete zaplesati još  2. i 6. siječnja. Nedjelja je rezervirana za glazbeni nastup The Good Foot benda, a na staru godinu, nakon što će vas ugrijati DJ Zozzo, uzavrelu atmosferu donosi veseli Stampedo s frontmenicom Ivankom Mazurkijević. Na Adventu kod Matoša još će jednom nastupiti C.U.R.E, četiri multiinstrumentalistice koje sa svojim aranžmanima jazz i pop/rock izvedbi oduševljavaju publiku gdje god se pojave, te fantastični istarski dečki Uptown Gang.

Advent kod Matoša traje do 7. siječnja iduće godine, a program i sve informacije o Adventu kod Matoša dostupne su na službenoj Facebook i Instagram stranici.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.