Umrla legenda underground scene Zagreba Vesna Proljeće

Foto: Facebook

PREMINULA je Vesna Proljeće, legenda zagrebačke underground scene. Vijest je na društvenim mrežama objavio njen prijatelj, redatelj Mario Kovač.

"Dragi prijatelji, sa ogromnom tugom javljam kako nam je preminula Vesna Sorić poznatija kao Vesna Proljeće, legenda zagrebačke underground scene trenutno smo u potrazi za dobrom dušom koja bi udomila njenog psića Thora, dobro odgojenog mješanca veselog karaktera, a sva kasnija saznanja ćemo objaviti u dogledno vrijeme", napisao je.

Dragi prijatelji, sa ogromnom tugom javljam kako nam je preminula Vesna Sorić poznatija kao Vesna Proljeće, legenda...

Objavljuje Mario KovacPonedjeljak, 16. siječnja 2023.

Dodao je da Thor ima tri godine, 12 kilograma te da se dobro slaže s drugim životinjama, pa čak i mačkama.

"Tko ju je jednom vidio kako pleše, sigurno ju je zapamtio"

"Vesna Sorić (ili kako je prijatelji zovu: Vesna Proljeće) je dobro poznato lice svim posjetiteljima zagrebačkih alternativnih klubova, udruga, shopova i tuluma, baš kao i ekipi koja ide na raze prosvjede i demonstracije, nabrijane partije i festivale. Energija i pozitiva koje ona oko sebe prosipa ne može se mjeriti u ni jednoj ljudima znanoj mjernoj jedinici, fizikalnoj ili kemijskoj. Tko je jednom vidio Vesnu kako pjeva, pleše ili naprosto 'brije' poput neke Bakhantice, sigurno ju je zapamtio!" napisao je Kovač u predgovoru za Vesninu zbirku poezije.

Vesna Sorić rođena je u Zagrebu 1966. godine.

"Sretno je razvedena, samouka, živi gotovo na ulici i već 20 godina piše pjesme s ruba. Isto toliko godina pokušava ignorirati čudnu biljku zvanu anksiozna depresija i to joj povremeno uspijeva. Veći dio dana provodi zatvorena u svom svijetu, a kad smogne mrvu snage, izlazi na sunce, pa je možete sresti kako na Cvjetnom trgu piše, protestira, izvodi performanse i raduje se životu. Zbirku je posvetila svojoj pokojnoj majci i kćeri Emi, koja je živjela samo pet sati i time trajno obilježila njen život", stoji u njenoj biografiji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.