Ukrajinka Julija je gestom na OI-ju oduševila Srbe i postala hit. Evo tko je ona

Foto: X

Ukrajinska atletičarka Julija Levčenko postala je hit na društvenim mrežama zbog jednog poteza na Olimpijskim igrama u Parizu. 

Naime, srpska atletičarka Angelina Topić izvrnula je zglob, no uspjela se plasirati u finale Igara. Pružena joj je medicinska pomoć, no naposljetku je odlučila da neće nastupiti u finalu. Dok je davala intervju za medije, Julija joj je prišla s leđa, poljubila je u obraz i rekla joj: "Ti si šampionka."

Julijina gesta je mnoge oduševila, a video se proširio X-om.

"Kako je divna", "Koliko su atletičari solidarni. Koliko podržavaju jedni druge", "Obje su šampionke. Kakva dirljiva, sportska, ljudska scena", "Bravo, prekrasna gesta Ukrajinke", pisali su ljudi u komentarima. Neki su naglasili da ih je Julija oduševila i svojim izgledom te da je jedna od najljepših sportašica na Olimpijskim igrama.

Angelina je, naime, na društvenim mrežama prošlog tjedna napisala da je ipak došlo do ozbiljnije povrede, odnosno do prijeloma u desnom zglobu zbog čega se na kraju nije natjecala u velikom finalu. "Zaista sam vjerovala da ću moći, dala sam sve od sebe, ali izgleda da nije bilo suđeno", napisala je tad.

Tko je Julija Levčenko?

26-godišnja Julija je ukrajinska skakačica u vis. Već je u djetinjstvu pokazivala talent za sport, a u juniorskim kategorijama ostvarivala je impresivne rezultate. Godine 2013. debitirala je na Svjetskom prvenstvu za juniore u Donjecku, gdje je zauzela 13. mjesto. Godinu dana kasnije osvojila je zlato na Olimpijskim igrama mladih u Nankingu.

Osim toga, osvojila je srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u atletici 2017. U dvorani na europskoj razini je osvojila broncu 2017. i srebro 2019. godine. Na Europskom prvenstvu 2017. u Beogradu je osvojila brončanu medalju, a iste godine na Svjetskom prvenstvu srebrnu. Dvije godine kasnije je u Glasgowu osvojila 2. mjesto.

Iako je njezina karijera bila upitna zbog ratnog stanja u njezinoj zemlji, Julija je nastavila dalje. "Nisam znala hoću li uopće preživjeti, a kamoli da ću se natjecati", rekla je Julija u razgovoru za Guardian. I dalje živi u Kijevu te se nastavila baviti sportom. Olimpijske igre završila je kao peta na listi.

Julija je popularna i na Instagramu, gdje je prati više od 490 tisuća ljudi. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.