U ovim seks pozama eksplozivni orgazam je zagarantiran

Foto: 123RF

POSTOJE brojne poze u seksu u kojima možemo uživati, ali, ako je vjerovati seksualnim stručnjacima, u nekim pozama postizanje orgazma je lakše te je on eksplozivniji.

Kaubojka

Seksolozi tvrde kako je vrlo važno da žena preuzme kontrolu nad partnerom i da dominira, čak i ako se ne ponaša tako u svakodnevnom životu.

"Seksualna poza kaubojka, u kojoj je žena gore, odnosno na partneru, pruža joj mogućnost kontrole, zbog čega se osjeća sigurnije i samouvjerenije", rekla je dr. Debby Herbenick za Men's Health.

"Osim što se preporučuje puno lubrikanta, one bi tijekom seksa češće morale biti gore. Tako će pronaći i zadržati ritam koji im odgovara", dodala je.

Obrnuta kaubojka

Još jedna seksualna poza koja se preporučuje ako želite doživjeti eksplozivni orgazam je i obrnuta kaubojka. U ovoj pozi žena također sjedi na muškarcu, ali mu je okrenuta leđima.

Kruženje

Dok sjedi na muškarcu, žena bi trebala što više kružiti bokovima, pogotovo ako joj partner nije obdaren. Tako će osjetiti svaki centimetar te će oboje biti zadovoljeni.

Bočno

Ako partner jest obdaren, tada je za ženu najbolje biti u bočnom položaju. U toj pozi može se lakše opustiti i kontrolirati njegove pokrete.

Misionarski

Herbenick je istaknula kako je upravo misionarska poza idealna za žene koje žele uživati, ali i zatrudnjeti.

"Iako je riječ o misionarskoj pozi, kako bi što uspješnije podražavao partnericu, muškarac bi se iznad nje trebao postaviti nešto više nego uobičajeno, i to tako da je penis pri penetraciji umjesto gore usmjeren prema dolje.

Lezite na stol i obujmite ga nogama ili ih oslonite na rub. Tako će njegove ruke biti slobodne pa će vas moći milovati, a kako je partner okomit, i vi ćete se nesmetano moći stimulirati", savjetovala je.

Objasnila je i zašto bi u ovoj pozi lakše moglo doći do začeća.

"Za razliku od drugih poza, u tom se položaju sjeme dulje zadržava u ženi. Postavljanje jastuka pod donji dio leđa i stražnjicu povisit će ženinu zdjelicu, što će dodatno olakšati oplodnju jajašca", zaključila je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.