Tvorac Black Mirrora: Pokušao sam napisati epizodu pomoću ChatGPT-ja, bila je sranje

Screenshot: Youtube

Još od pokretanja ChatGPT-ja u studenom, ne prestaje se pričati o tome da će umjetna inteligencija uzeti posao piscima i scenaristima. Iako nema ničeg više nalik na The Black Mirror od toga, tvorac britanske antologijske TV serije Charlie Brooker nada se da OpenAI chatbot nema ono što je potrebno za pisanje prave epizode.

"Malo sam se igrao ChatGPT-jem", rekao je Brooker za britanski filmski časopis Empire. Prvo mu je dao naredbu da "generira epizodu Black Mirrora", ali rezultati su bili slabašni.

"Dolazi do nečega što se na prvi pogled čini uvjerljivim, ali na drugi pogled je sranje. Jer sve što je učinio jest da je tražio sve sinopsise epizoda Black Mirrora i nekako ih pomiješao. Onda, ako malo dublje kopate, shvatite: 'O, ovdje zapravo nema nikakve prave originalne misli'", rekao je Brooker za Empire.

 

Nije smatrao da su distopijske priče bile prikladne na vrhuncu pandemije

Ali Brooker je naučio korisnu lekciju tijekom svoje sesije na ChatGPT-ju, koja mu je pokazala što ne treba raditi u budućnosti. "Bio sam svjestan da sam napisao mnogo epizoda u kojima netko kaže: 'O, bio sam cijelo vrijeme unutar računala!'", rekao je Brooker.

"Pa sam pomislio: Samo ću izbaciti svaki smisao onoga što mislim da je epizoda Black Mirrora. Nema smisla imati antologijsku seriju ako ne možete prekršiti vlastita pravila. Samo vrsta lijepe, hladne čaše vode u lice", rekao je Brooker.

Što se tiče trogodišnjeg razmaka između pete i šeste sezone, Brooker nije bio uvjeren da bi distopijske priče bile prikladne na vrhuncu pandemije. U intervjuu za Radio Times 2020. Brooker je primijetio: "U ovom trenutku ne znam kakav bi želudac bio potreban za priče o društvima koja se raspadaju."

Šesta sezona Black Mirrora uključivat će elemente za koje se "prethodno zakleo da ih serija nikada neće imati", rekao je Brooker za Netflix. Sezona od pet epizoda bit će premijerno prikazana 15. lipnja, a gostovat će niz talentiranih glumaca kao što su Salma Hayek Pinault, Michael Cera i Zazie Beetz.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.