"Tucet loših muzičara": Tko su likovi čije su obrade Thompsona postale hit?

Screenshot: Youtube

AKO STE danas bili na Facebooku ili portalima, velike su šanse da ste naletjeli na "Shallow Čikola". Obrada "Čavoglava" u stilu dobro poznate pjesme Lady Gage i Bradleyja Coopera postala je apsolutni hit na internetu. Prošli tjedan na YouTubeu se pojavio kanal V.I.S. Niprije na kojem je dosad objavljeno nekoliko obrada Thompsonove pjesme kroz svjetske hitove, a najviše pažnje privukao je prepjev uspješnice Gage i Coopera. 

Da još nisu spremni na slavu koju su postigli, dokazuju odgovori koje su nam dali na pitanja koja smo im postavili.  

"Nismo se ni okrenuli, a već je video s YouTubea downloadan i dignut na razne Facebook stranice. Zamjeramo svakome tko je to napravio umjesto da objavi naš YouTube video, ali nije na nama da im sudimo. Sudit će im bojovnici iz Čavoglava."

Svoj identitet i dalje kriju kao zmija noge, ali pristali su reći nešto o sebi.

"V.I.S. Niprije čini tucet loših muzičara (ako se muzičarima uopće nazvati mogu), s velikom željom za promjenama u Hrvatskoj. Primijetili smo da naše pjesme ujedinjuju lijevu i desnu stranu duboko podijeljene domovine, a to je jedino što je važno", tvrde.

Podijelili su s nama i kako su pjesme nastale.

"Ideja je došla spontano, dugi kišni dani, loš TV program i još gori članci na portalima. Sve melodije koje smo 'iskoristili' su zbilja krasne, ali falilo im je 'ono nešto'. Smatramo da smo ubacivanjem Markovog teksta spomenute melodije učinili pristupačnijima hrvatskom narodu, na neki način postigli kozmički balans između vrhunske melodije i vrhunskog teksta. Što se tehničke strane priče tiče, nastale su u kućnoj radinosti, s amaterskom opremom, ograničenim znanjem i talentom", govore nam skromno.

Uratke Marka Perkovića Thompsona slušaju u lokalnoj birtiji u kojoj se druže.

"Jukebox sam bira pjesme, pošto je touch screen pokvaren, pa uz Marka P. Thompsona uživamo i uz Petra Grašu, Marka Tolju, Riblju čorbu, Ivanu Plechinger, Krešu i Kisele Kiše i T.B.F.", otkrivaju nam svoj prisilni glazbeni ukus.

A što bi napravili da im se javi autor teksta koji koriste u svim svojim montažama?

"Zahvalili na inspiraciji i čestitali na pjesmi 'Samo je ljubav tajna dvaju svjetova', kažu kratko.

Iako tvrde da su njihovo znanje i talenti ograničeni, nismo odoljeli da na kraju te glazbene zvijezde ne pitamo tko je veći glazbeni potencijal, Kolinda ili Škoro?

"Složili smo se da se ne možemo složiti. To je kao da pitate tko je veći potencijal - Whitney Houston ili Freddie Mercury...", diplomatski zaključuju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.