Trailer za Gladijator 2 pregledan je 215 mil. puta, no mnogi kritiziraju tri stvari

Foto: Press

Trailer prepun akcije za film Gladiator 2 prikupio je 215 milijuna pregleda na različitim platformama u samo nekoliko dana. Nastavak filmskog epa iz 2000. prati Paula Mescala kao odraslog Luciusa, također glume Pedro Pascal i Denzel Washington, a film sudeći prema najavi izgleda kao uzbudljiv spektakl. No, čini se da oni koji su vidjeli trailer imaju brojne prigovore na nadolazeći film, piše The Hollywood Reporter.

Iako je Paramountov službeni trailer na YouTubeu rangiran kao jedan od najgledanijih studijevih trailera ikad, također ima 133.000 lajkova naspram 279.000 dislajkova. Sudeći po komentarima na društvenim mrežama, čini se da postoje tri razloga za takvu reakciju, a dva su vezana za način na koji je trailer sastavljen i naizgled ne odražavaju sveukupne osjećaje o filmu.

 

Prvo, trailer, koji traje više od tri minute, kritiziran je jer naizgled odaje previše. Drugi razlog, i to je onaj koji se najčešće spominje, je to što trailer koristi pjesmu Kanyea Westa i Jay-Z-ja No Church in the Wild. "Zašto rap glazba u filmu o Rimskom Carstvu?", zapitali su se mnogi.

Dio privlačnosti originalnog Gladijatora bio je u tome što je bio neskriveno klasičan, povratak na epove poput Bena Hura i Spartaka. Imao je i omiljeni soundtrack Hansa Zimmera, čija je himna The Battle jedna od najboljih akcijskih himni ikada napisanih.

Mnogi imaju prigovor na Denzela Washingtona

Treći razlog prigovora je uloga Denzela Washingtona u filmu. Dobitnik Oscara glumi Macrinusa, kojeg se opisuje kao okrutnog moćnika koji drži štalu gladijatora. Glumac izgleda kao da se baš zabavlja, ali neki se žale da Washington još uvijek ima svoj njujorški naglasak.

Naravno, Washingtonov glas je toliko ikoničan da bi bilo pomalo čudno da je odjednom usvojio britanski naglasak. Također: britanski naglasci nemaju nikakvog smisla ni za Stari Rim, samo su se tradicionalno koristili u holivudskim filmovima o tom razdoblju i obično se čine ispravnim u epskim filmovima.

Također, svatko tko je uznemiren zbog Washingtona koji luta po starom Rimu morat će nastaviti biti uznemiren i sljedeće godine. Washington također glumi u nadolazećem i još neimenovanom Netflixovom filmu redatelja Antoinea Fuqua o zapovjedniku Hannibalu iz rimskog doba, koji je napisao izvorni scenarit Gladijatora John Logan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.